In een wereld waarin er steeds meer van ons wordt verwacht komen we vaak tijd te kort. We moeten werken, studeren, vriendschappen onderhouden & dan willen we af en toe ook nog eens shoppen. Lastig.. maar om tijd te besparen is daar onze redding: de online webwinkel wereld! De focus verschuift langzaam van fysieke winkels naar online winkels. Zo kwam onlangs het nieuws naar buiten dat modeketens Zara en H&M hun online retail een boost willen geven. Maar niet alleen in de kledingbranche zien we dit verschijnsel.. Een trend die we in de online wereld spotten, is de opkomst van sieraden webshops. Steeds vaker kiest men er voor om een – gepersonaliseerd –  sieraad online te bestellen. Wij geven je 5 gouden tips voor het online shoppen van sieraden.

Denk na over je budget

Het idee dat we middels onze sieraden laten zien hoeveel we te besteden hebben is echt niet meer van deze tijd. Laat je daarom ook niet wijs maken dat sieraden per definitie duur zijn. Wat veel belangrijker is; het sieraad moet bij je passen. Hoe fijn is het dat een zilveren ring, ketting of armband je een gevoel van zelfverzekerdheid kan geven? Hier hoef je zeker geen fortuin voor neer te tellen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de prijs-kwaliteitverhouding. Een sieraad vanuit een lagere prijsklasse kan mogelijk minder lang mooi blijven dan een duurder sieraad (maar lang niet altijd!). Bepaal wat voor jou van belang is & stem hier je budget op af.

Check je maat

Konden we maar in een online paskamer stappen.. Een groot nadeel van online shoppen is dat je een sieraad niet vooraf kunt passen. Lees je daarom goed in op de betreffende website. Vaak staan hier wel aanbevelingen wanneer het gaat om de maat & hoe je dit het beste kunt meten. In sommige gevallen kun je zelfs een pasring bestellen. Zo kun je de juiste maat vaststellen voordat je een definitieve bestelling plaatst.

Lees je in: ruilen, retourneren & garanties

Ben je toch nog niet helemaal zeker van de maat, bijvoorbeeld omdat het een cadeautje is, zorg dan dat je je goed hebt ingelezen. Zijn er mogelijkheden tot retourneren of ruilen, en hoe zit het met de garantie? Dit is op iedere website natuurlijk anders, dus zorg dat je hier van te voren goed over geïnformeerd bent.

Waarvan is het sieraad gemaakt?

Probeer bovenstaande vraag voor jezelf te beantwoorden. Kun je hierover op de website geen informatie vinden? Schroom niet om even contact op te nemen. Niet ieder huidtype kan namelijk alle materialen dragen. Denk maar aan het schieten van de gaatjes in je oren, ook hier wordt aan de kleintjes vaak geadviseerd om enkel echt zilveren kinder oorbellen te dragen. Weet jij nou van jezelf dat je geen allergische reactie van deze materialen krijgt, dan kun je gerust sieraden van stainless steel of met een vergulde kleurlaag bestellen.

Ga op zoek naar recensies

Wanneer je graag wat meer te weten komt over de kwaliteit & service van de webwinkel, kun je een kijkje nemen bij de recensies. Zo krijg je een idee van het klantencontact en de kwaliteit van de sieraden. Houd daarbij wel in gedachte dat men sneller van zich laat horen wanneer er iets negatiefs te melden valt dan wanneer alles soepel is verlopen. Recencies kunnen hierdoor soms een wat negatiever beeld schetsen dan werkelijk het geval is. Ook een goede test: zoek contact met het betreffende bedrijf en stel ze wat vragen. De manier waarop jij geholpen wordt zegt vaak al veel over de kwaliteit en service binnen het bedrijf.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *