Omgaan en oplossingen vinden voor overgewicht

Met ernstig overgewicht zijn alledaagse zaken niet langer meer zo vanzelfsprekend als ze wellicht ooit waren. Bovendien kunnen gezondheidsproblemen opspelen doordat bepaalde risico’s toenemen bij overgewicht.

De weg naar een gezond gewicht is een lange weg, maar wel een weg die om diverse redenen het afleggen waard is. Van een groter zelfvertrouwen tot meer gezondheid en van prettiger wakker worden tot blij zijn met je eigen uiterlijk: met een gezond gewicht ligt het allemaal meer voor de hand.

De eerste stappen zetten

De eerste stappen zijn vaak het lastigst. Je hebt nog niet een eerste resultaat behaald dat motivatie geeft om door te gaan en bent nog gewend aan oude gewoontes.

Een grote omschakeling is dan ook altijd pittig.

Bij ernstig overgewicht kan liposuctie bij een cosmetische kliniek een eerste stap zijn. Hoewel het niet gezien moet worden als een manier om af te vallen, is het wel een manier om de balans in het lichaam te herstellen en een voorsprong te pakken op een gezonder lichaam waarin bewegen makkelijker wordt.

Na een succesvolle liposuctie vallen sommige problemen die komen kijken bij overgewicht al weg.

Met een diëtist aan de slag

Overgewicht kan talloze oorzaken hebben, maar feit blijft dat het in de meeste gevallen ontstaat als gevolg van een grotere calorie-inname dan -verbranding.

Het kan betekenen dat er onvoldoende gesport wordt, te veel wordt gegeten, of een combinatie van beide.

Een diëtist kan het eetgedrag uitgebreid onder de loep nemen. Er wordt gekeken hoeveel er dagelijks wordt gegeten, waar de caloriebommen verstopt zijn en hoe het dieet kan worden aangepast op een gezonde manier.

Ook een dieet is vanzelfsprekend vrij lastig om te volgen, maar wederom de moeite waard. Met een goed dieet kan er snel gewicht worden verloren en kan er al een gezonder gevoel ontstaan door een betere balans in voedingsstoffen.

Op een gezonde manier bewegen

Dagelijkse beweging is erg belangrijk voor je gezondheid en een goed hulpmiddel bij het afvallen. Door te sporten verbrand je calorieën en maak je de spieren sterker en strakker.

Bovendien geeft het je op de lange termijn energie als je regelmatig sport.

Met zwaar overgewicht kan het een goed idee zijn om sport te combineren met sessies bij een fysiotherapeut. De fysiotherapeut kan advies geven over de houding, bewegingen en een oogje in het zeil houden op het gebied van fysieke ontwikkeling en inspanning.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *