Hoewel er al jaren een kentering gaande is in de ingrediënten die worden gebruikt voor verzorgende huidproducten, is daar nog een lange weg te gaan. Veel producten bevatten ingrediënten die niet biologisch zijn en soms ronduit schadelijk zijn voor het milieu. Om te testen of de producten schadelijk zijn voor de gezondheid wordt nog steeds gebruik gemaakt van proefdieren. Wie deze producten niet wil gebruiken moet daar bewust naar op zoek. Ook moet je bereid zijn om een wat hogere prijs voor de producten te betalen. Het aantal merken dat overstapt op natuurlijke ingrediënten is echter wel aan het stijgen.

Diervriendelijke make-up

Net zoals er vegan voedsel bestaat is er tegenwoordig ook vegan make up. Dat zijn producten die zijn gemaakt van biologische ingrediënten, waar geen dierlijke stoffen meer aan te pas komen. Je mag er dus van uitgaan, dat deze producten minder schadelijk zijn voor het milieu. Als je geïnteresseerd bent in deze producten kun je op onderzoek uitgaan naar de merken Lavera, Estelle & Thild, Benecos, Màdare, PHB Ethical, Zao Oganic en Inika. Deze producten worden internationaal beschouwd als de beste in hun soort. Realiseer je wel dat ook natuurlijke ingrediënten soms irritatie kunnen veroorzaken. Probeer ze dus altijd voorzichtig uit.

Dagcrème

Voor dagcrème geldt hetzelfde als voor make-up. Als je in de beauty-shop staat is het bijna onmogelijk om de merken die natuurlijke dagcrème produceren te vinden. Toch zijn die er wel degelijk. Het zijn producten die gemaakt worden van uitsluitend biologische ingrediënten. Als je die wilt gebruiken kun je een keus maken uit de volgende crèmes. Suit Matters Face Cream, Mad Hippie Face Cream, Avril Day & Night Cream, Rituals Namasté Hydrating dagcrème, Living Nature Dagcrème voor de gevoelige huid, Eden Natuurlijke anti aging dagcrème, Dr. Hauschka Vloeibare Dagcrème, Weleda Gezichtscrème Amandel en Naïf verzorgende dagcrème.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *