Met welke verzorgingsproducten behandel je je haren?

Om je haren mooi en gezond te houden, gebruik je haarverzorgingsproducten, die geschikt zijn voor jouw kapsel en haartype. Er zijn allerlei producten verkrijgbaar om je haren mee te wassen en te verzorgen. Het bekendste product is wel shampoo, hét reinigingsproduct voor je haar. Voor ieder haartype is een geschikte shampoo te vinden. Heb je fijn of beschadigd haar of is je haar dof en droog? Met de juiste shampoo breng je het zo weer in prima conditie. Ook voor gekleurd haar of haar met highlights zijn speciale shampoos verkrijgbaar.

 

Conditioner

Na het wassen kun je een conditioner gebruiken om je haar extra voeding en verzorging te geven. Een conditioner, ook wel crèmespoeling genoemd, maakt je haar gladder en zachter, zodat het beter te borstelen is. Voor ieder haartype is weer een andere conditioner te vinden. Was je haren eerst met een goede shampoo en breng daarna de conditioner aan op de lengte en de punten van je haar. Even laten inwerken, goed uitspoelen en klaar. Je haar voelt direct zachter en gezonder aan.

 

Haarmasker

Een haarmasker gebruik je ongeveer 1 keer per week. Het masker verzorgt je haar van binnenuit en geeft het voeding, vocht en glans. Je brengt het masker aan op je schone, handdoekdroge haar en laat het een poosje goed inwerken. Sommige maskers kun je in het haar laten zitten, terwijl het opdroogt. Andere maskers worden na de inwerktijd weer uit je haar gespoeld. Een masker dat niet hoeft te worden uitgespoeld, wordt ook wel leave-in masker genoemd. Er zijn ook leave-in conditioners verkrijgbaar.

 

Producten om de conditie van je haar te verbeteren

Keratine is de natuurlijke bouwstof van je haar. Door het veelvuldig gebruik van de föhn of krultang en het verven van je haar, kan de hoeveelheid keratine afnemen. Daardoor wordt je haar droger en breekbaarder. In dat geval kun je keratineverzorgingsproducten gebruiken om de keratinebalans weer te herstellen. Ze veranderen droog en pluizig haar weer in een volle, stralende haardos. Naast keratineproducten zijn er ook crèmes, oliën en serums die je kunt gebruiken om de conditie van je haar te verbeteren.

 

Haaradvies

Wil je zeker weten dat je je haren op de juiste manier behandeld? Ga dan af en toe naar een kapper of schoonheidssalon en vraag om advies. De kappers kunnen jou adviseren welke producten geschikt zijn voor jouw haar.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *