Met deze tips schilder jij als een professional

Als je gaat beginnen met schilderen, dan wil je natuurlijk hetzelfde resultaat als een beroepsschilder. Met deze praktische tips verf je gemakkelijker je muur en krijg je een professioneler eindresultaat.

Verdiep je in het materiaal

Een goede schilderklus begint altijd bij de juiste voorbereiding en het juiste gereedschap. Dit is misschien nog wel belangrijker dan het schilderen zelf. Bezuinig niet op je materiaal, want deze bepalen het eindresultaat. Het is zonde als je om de haverklap een pluk kwasthaar uit de verf moet plukken omdat je hebt bezuinigd op je materiaal. Ditzelfde geldt voor de verf. Ga niet voor de meest voordelige verf, maar kies een verf die goed dekkend is en een goede kwaliteit heeft. Ik raad de Sigmapearl Clean Matt aan. Deze is zeker de moeite waard om te bekijken.

Ondergrond voorbereiden

Voordat je kunt beginnen met verven is het belangrijk om een egale ondergrond te hebben. Verwijder dus eerst alle loszittende delen en plamuur alle gaatjes en kiertjes. Hierna kun je de muur gaan reinigen. Dit verlaagt de kans op strepen en plekken.

Hierna kun je de muur gaan schuren. Hierdoor zal je de ondergrond licht beschadigen zodat de verf beter blijft zitten. Draag tijdens het schuren wel een stofmasker, want er komen veel kleine deeltjes vrij. Na het schuren moet je al het stof weer opruimen, want anders kan dit in de verf komen.

Als de muur helemaal egaal is en gereinigd kun je beginnen met het afplakken. Plak alle plekken af die niet geverfd moeten worden, zoals stopcontacten of het plafond. Verwijder de tape als de verf nog nat is. Anders loop je het risico dat je de droge verf van de muur aftrekt.

Na het afplakken kun je de voorstrijk aanbrengen op de ondergrond. Dit zorgt ervoor dat de muur minder verf opzuigt. Hierdoor heb je minder verf nodig en dit scheelt weer in de kosten.

Het aanbrengen van de verf

Hoeveel lagen verf je aanbrengt hangt af van de ondergrond en de kwaliteit van de verf. In de regel kan je volstaan met het aanbrengen van twee tot drie lagen. Verdeel in je hoofd het oppervlak in delen en werk vlak voor vlak van boven naar beneden. Werk zo het hele oppervlak af en strijk dan alles nog een keer af in dezelfde richting zodat je geen verschil krijgt bij strijklicht.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *