Materiaal tuinmeubilair in de Zuidelijke Europese landen

Het is niet altijd makkelijk om de juist materialen te kiezen voor je tuinmeubilair als je die zelf in elkaar wilt klussen. Dat is gewoon lastig, maar denk er vooral even over na wat je wilt gaan gebruiken. Je kan wat inspiratie op doen wat er mooi uitziet en na vraag doen bij een bouwmarkt of tuincentra waar vaak hele mooie loungesets staan. Dan ga je maar eens even kijken waar je dan voor kiest na je mooie opsommingen van voor- en nadelen van de soorten materialen. In Nederland kan het weer nog wel eens je doen verrassen, maar wanneer het mooi weer is, is het vaak wel echt heel mooi weer. Heb je daarom al eens nagedacht om inspiratie op te doen bij sommige zuidelijke Europese landen waar mooi weer wel vaker voorkomt dan een paar weken per jaar?

Materiaalgebruik in de zuidelijke delen van Europa

Het weer is anders en het materiaal gebruik kan ook zeker anders zijn voor de tuinmeubels in het zuiden van Europa. Wat zie je dan vaak voorbij komen?

Teak tuinmeubelen

Houten tuinsets zie je vaak voorbij komen, omdat het vaak prachtig bij de tuin past en zo eigenlijk die sfeer en de omgeving benadrukt. Het materiaal is gemakkelijk te onderhouden en ook nog eens duurzaam. In deze landen zal vooral de zon veel schijnen, omdat het daar mooier weer is, waardoor deze meubels vaak voor een langere tijd buiten blijven staan dan bijvoorbeeld in Nederland. Je wilt niet de hele tijd met deze teak meubels gaan sjouwen, want ze zijn namelijk best zwaar.

Aluminium tuinmeubelen

Het handige aan aluminium tuinmeubels is dat ze ontzettend licht zijn, waardoor je ze makkelijk kan verschuiven naar verschillende plekken in de tuin. Deze meubels zijn makkelijk wanneer je bijvoorbeeld meerdere stoelen en tafels hebt om vrienden en familie te ontvangen. Dit kan je ook vaak zijn in de zuidelijke landen, want daar hebben ze vaak een grote familie en veel vrienden die dan eens in de zoveel tijd bij hen op bezoek komen. Tuinmeubels dan gemaakt van een aluminium onderdelen, zoals een aluminium koker of aluminium profielen.

Eigenlijk kan je naast aluminium ook wicker tuinset, kunststof tuinset en andere materialen gebruiken. Het is sowieso altijd een kwestie van smaak, maar ook welke materialen er vooral worden verkocht in het land.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *