Manieren om een goede budgetwijn te kiezen

Er wordt veel gepraat over wijnen die honderden of zelfs duizenden euros per fles kosten, maar dat zijn niet de enige beschikbare opties. Er zijn zelfs tal van geweldige wijnen zoals de Zolla primitivo di manduria die net zo goed zijn als duurdere flessen. Misschien zijn ze iets minder luxueus of hebben ze een ander soort label erop, maar ze zijn nog steeds lekker en verfrissend. Ze zijn soms zelfs beter dan duurdere soorten. Het eerste dat je dus moet onthouden, is dat goedkope wijn ook goed kan zijn. Het is een algemene misvatting dat goedkope flessen wijn automatisch inferieur zijn aan hun duurdere tegenhangers. Dit is niet het geval.

Als het in een doos komt, is het niet slecht

Als het in een doos komt, is het niet slecht. Veel mensen gaan ervan uit dat wijn in een doos inferieur is aan flessen omdat ze niet zo goed rijpen. Dit is echter niet altijd waar. Sommige wijnen in een doos zijn bedoeld om onmiddellijk te worden geconsumeerd en zullen helemaal niet profiteren van het rijpingsproces. Anderen hebben tijd nodig om hun smaken te verzachten en zich te ontwikkelen. De beste manier om erachter te komen of je favoriete wijn in een doos baat heeft bij rijping of veroudering, is door online beoordelingen op te zoeken.

Besteed aandacht aan productiehoeveelheden

Het eerste waar je op moet letten bij het kiezen van een goede budgetwijn zoals de Matsu wijnen, is de productiehoeveelheid. Hoe kleiner de productiehoeveelheid, hoe beter. Dit komt omdat wijnen in kleine batches meestal worden gemaakt met ingredi├źnten van hogere kwaliteit dan in massa geproduceerde wijnen. Ga er echter niet vanuit dat een wijn goed is, alleen maar omdat hij duur is. Er zijn veel dure wijnen die hun prijskaartje niet waard zijn.

Let op voor labels met de tekst ‘reserve’ of ‘vigneron’

De volgende stap is om te letten op labels met de tekst ‘reserve’ of ‘vigneron’. Beide woorden geven aan dat de wijn is gemaakt van druiven van een hogere kwaliteit dan die worden gebruikt in standaard wijnen. Reserve wijnen worden meestal gemaakt van de beste druiven, terwijl vigneron wijnen meestal door een enkele wijngaard worden geproduceerd. Beide soorten kunnen een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben en zijn de moeite waard om naar uit te kijken als je iets echt speciaals wilt drinken zonder al te veel geld uit te geven.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *