Afvallen kan soms ontzettend zwaar zijn en soms lijkt het gewoon niet helemaal te lukken. De motivatie is er bijvoorbeeld wel maar het is moeilijk om een dieet een langere tijd vol te houden. Of je hebt je een lange tijd wel aan je schema gehouden maar er is toch weinig resultaat te zien. Helaas zal makkelijk afvallen nooit helemaal waar zijn, maar je kunt het wel een stuk meer draagbaar voor jezelf maken. Hier lees je hoe je dat kan doen!

 

De juiste mindset

Allereerst is het belangrijk om de juiste mindset te hebben voordat je begint met afvallen. Wees je ervan bewust dat afvallen op een gezonde manier best wel wat tijd kost. Het zal niet zomaar gaan. Je lichaam zal de eerste weken moeten wennen aan een nieuw dieet en lifestyle. Luister daarom goed naar je lichaam en weer er lief voor! Je doet het immers samen. Vervolgens is het tijd om een goed schema voor jezelf te maken. Ook hier moet je goed kijken naar wat je lichaam aankan. Begin niet te moeilijk, je moet het echt rustig opbouwen.

 

Goede voeding

Bij afvallen is een goede voeding key! Het klinkt waarschijnlijk vrij logisch maar het is toch belangrijk om jezelf eraan te herinneren dat je geen maaltijden overslaat. Natuurlijk begrijpen we dat het soms lastig is om te ontbijten als je ‘s ochtends weinig tijd hebt of moeite hebt met ontbijten. Toch is dit de belangrijkste maaltijd van de dag en zijn er ontzettend veel gezonde ontbijtjes die je binnen een handomdraai hebt gemaakt. Ook kan een tussendoortje zeker geen kwaad, let er natuurlijk wel op dat het gezond is en niet teveel calorieën bevat. Op het internet zal je genoeg lijsten vinden met eten wat het beste voor jouw dieet is en wat je juist moet vermijden. Ook is het belangrijk om veel water te drinken en koolhydraatarme recepten te proberen. Dit helpt je namelijk met het verbranden van vet. En als je nu toch niet van die cravings af kan komen helpt het ook om wat meer te slapen. Zo voorkom je dat je ‘s avonds toch die ongezonde snack pakt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *