Leuke presentjes voor een kindje in een ziekenhuis

Ken jij momenteel een ziek kindje dat in een ziekenhuis ligt? De dochter van jouw zus, het zoontje van jouw collega of misschien wel het beste vriendinnetje van jouw eigen kind. In het ziekenhuis liggen is voor veel volwassenen al zwaar, laat staan voor een klein kindje. Daarom is het ook een onwijs lief idee om een klein presentje te sturen. Kinderen kunnen hier helemaal van opkikkeren. Als het jouw eigen kindje was, had jij het waarschijnlijk ook erg kunnen waarderen als mensen iets zouden sturen. Daarom geven wij hieronder een paar leuke tips waar jij het ziekenhuisbezoek ietsjes leuker mee kan maken!

Een knuffeltje

Een gouden tip voor de wat jongere kinderen is natuurlijk een knuffel. Probeer eens na te denken of het patientje een lievelingsdier of boek heeft. Vaak zijn knuffels er namelijk in alle vormen en maten te vinden. Een knuffel van zijn of haar lievelingspersonage is natuurlijk net wat leuker dan een gewone knuffelbeer.

Verhalenbundel 

In het ziekenhuis liggen is voor veel kinderen niet alleen vervelend maar vaak ook nog best wel saai. Een nieuw boek kan dan hartstikke leuk zijn om te krijgen. Zo kunnen de kinderen even met hun gedachten in de wereld van het boek stappen, in plaats van de ziekenhuisgangen. 

Teken- of puzzelboekjes

Kinderen willen vaak dingen doen. Stilzitten is voor veel kinderen ook erg lastig. Door ze een cadeautje te geven wat ze op hun plek kunnen doen, kunnen ze hier veel plezier aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan een mooi tekenblok met potloden of stiften. Ook een leuke puzzel kan een mooie bezigheid zijn voor kinderen in het ziekenhuis.

Voor de lekkere trek

Het ligt er wel een beetje aan waarom het kindje in het ziekenhuis ligt, maar vaak wordt een lekkernij wel gewaardeerd. Ligt de patiënte in het ziekenhuis vanwege een botbreuk? Dan kan een snoepje heel erg gewaardeerd worden. Als de kleine patiënt geopereerd moet worden waarschijnlijk net iets minder. In dit geval kun je altijd advies vragen aan de ouders of verzorgers van het kind.

Stuur een kaartje

Soms lukt het niet om langs te gaan, of wordt dit afgeraden. In dat geval kun je ervoor kiezen om een mooie beterschapskaart van Blijkaartje te sturen. Zo kun je toch nog het zieke kindje laten weten dat jullie aan hem of haar denken. Ook kan een beterschapskaartje met een mooie boodschap natuurlijk veel blijdschap brengen. 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *