Kleine kinderkamer inrichten – 3 tips

Het is belangrijk dat kinderen hun eigen kamer hebben om lekker in te spelen en slapen. Het kan natuurlijk zijn dat je hier niet heel veel ruimte voor hebt. Maar ook kleine kinderkamers kunnen een fantastische plek zijn voor een kind. Gebruik deze tips om die kleine ruimte in je huis om te toveren tot perfecte kinderkamer.

Bespaar ruimte met een hoogslaper

Staat met een bed en een kast de kinderkamer al helemaal vol? Dan houdt je kind geen ruimte meer over om lekker te spelen. Denk daarom eens aan een hoogslaper met kast. Zo staan de kast en het bed boven elkaar, waardoor er genoeg ruimte over blijft om te knutselen, het poppenhuis of een prachtige racebaan. Je kind heeft dan niet alleen een super stoer hoog bed, maar ook een mooie kast om alle spulletjes en kleren in op te bergen.

 

Maak gebruik van lichte kleuren

Donkere kamers ogen vaak kleiner. Met een kleine kamer is het daarom ook beter om te kiezen voor lichte kleuren. Witte meuren en meubels laten het lijken alsof er meer ruimte over blijft dan wanneer je kiest voor bijvoorbeeld rood of blauw. Zonder kleur is de kamer echter wel erg saai, dus laat de kleuren terug komen in accessoires als posters, knuffels of speelgoed. Verder is het belangrijk om het licht binnen te laten. Kies daarom voor vouwgordijnen. Zo bespaar je niet alleen ruimte naast de ramen, maar komt er ook meer licht in de kamer.

 

Benut verwaarloosde ruimtes

De meur waar de deur in zit, is vaak verwaarloosde ruimte in slaapkamers. Plaats daarom planken boven en naast de deur om optimaal de ruimte te benutten. Hier berg je bijvoorbeeld de kinderkleding op of het speelgoed dat minder vaak gebruikt wordt. De ruimte onder het bed is vaak ook een goede opbergplaats. Maak hier lades onder of kies voor opbergdozen waarin je bijvoorbeeld zomer/winterkleren kunt opbergen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *