Kerstdorp maken: 2 nuttige tips!

Een kerstdorp: deze enorm sfeervolle miniaturen waar je altijd langs loopt in het. Hoewel het veel werk lijkt om zo’n dorp op te zetten, blijkt het allemaal best mee te vallen! Ben jij ook nieuw in de wereld van kerstdorpen? Geen probleem wij helpen je op weg met een aantal praktische tips over hoe jij het beste kunt beginnen met je eigen kerstdorp!

Wat heb je nodig voor je eerste eigen kerstdorp?

Het maken van een kerstdorp is een stuk eenvoudiger dan vele denken. Na anderhalf uur heb je al een mooi kerstdorp staan. Wil je beginnen met je eigen kerstdorp, dan heb je in ieder geval de volgende dingen nodig:

  • Kersthuisjes – De basis van je dorp zijn natuurlijk de kersthuisjes. We adviseren om kleinschalig te beginnen met maximaal 4 huisjes.
  • Figuren – Creëer sfeer in je dorp door er kerst figuren te plaatsen. Het ziet er gelijk levendig en gezellig uit!
  • Bomen – De (kerst)bomen hebben een belangrijk aandeel in je dorp. We adviseren om een beetje verschillende bomen te kopen.
  • Verlengsnoer – Alle huizen werken op elektriciteit, om te zorgen dat er overal licht brandt is het belangrijk om een verlengsnoer in huis te hebben.
  • Sneeuw – Zeker niet onbelangrijk. Om dat echte kerstgevoel te creëren heb je sneeuw nodig!

Hoe houd je je dorp betaalbaar?

Deze hobby is zeker niet goed koop. Eén kersthuisje kost al gauw tussen de 20 en 100 euro. Wanneer je er dus meerdere koopt, kun je je portemonnee opentrekken. Daarbij komen ook nog figuren, bomen en andere dingen nodig. Wat kun je doen om het nog betaalbaar te houden?

De eerste tip is om ook rond te kijken voor tweedehands huisjes en attributen. Op marktplaats staat voldoende, zodat je tegen een interessante prijs toch hebt wat je zocht.

Tot slot adviseren we ook om rond te kijken op andere plekken in tuincentra. Soms vind je namelijk precies wat je zoekt, maar heeft het gewoon een andere functie. Denk bijvoorbeeld aan ‘steentjes’, die kun je ook kopen voor in een vissenkom!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *