Veel vrouwen dragen nog altijd de verkeerde maat bh. Misschien denk je al jaren de juiste maat te hebben. Maar wist je ook dat je borsten en maten veranderen? Het is dus niet gek om af en toe even een andere maat te proberen om te kijken of die niet beter zit. In ieder geval begint de zoektocht naar een goed zittende bh naar wat jij fijn vindt. Misschien houd je van een voorgevormde bh. Of vind je beugels vervelend voelen en wil je een bh zonder beugel. Naast bh’s vind je bij LASCANA ook nog zwemkleding, nachtkleding, sportkleding (en bh’s) en meer. 

 

De juiste maat: omvang

Een goed zittende bh begint bij een juiste omvang. Je kunt dat in principe eenvoudigweg opmeten door een meetlint onder je borst te trekken, maar dit is niet direct je omvangmaat. Dit kan ook sterk verschillen per merk. Wel heb je hiermee de eerste richtlijn. Als je bijvoorbeeld een omvang van 70 centimeter meet, is de omvang voor je bh-maat ongeveer 70. De band moet niet snijden, maar kan best voor je gevoel strak zitten. En de band moet niet omhoog kruipen, want dan krijgen je borsten alsnog geen ondersteuning. 

 

De juiste maat: cup

De cup is eigenlijk nog ingewikkelder dan de omvang, omdat je dit niet altijd even gemakkelijk kunt opmeten. Bovendien zijn vrouwenborsten allemaal anders gevormd. Ook hanteren merken andere maten, ze hebben bijvoorbeeld DD tussen D en E zitten. Die maten vertalen ook niet altijd naar Europese maten. Om te weten of de cup goed zit, lift je je borst naar boven zodat deze netjes in de onderrand of beugel van de bh valt. De cup is te ruim als er ruimte overblijft tussen de borst en bh. Als de rand snijdt in de borst, is de cup te klein. 

 

Modellen en vormen borsten

Dat hoeft niet te betekenen dat je de verkeerde maat hebt. Voor borsten met meer volume aan de onderkant kunnen bh’s die hoger zijn in de cup bijvoorbeeld minder mooi vallen. Er zijn talloze soorten bh’s die je kunt proberen om te ontdekken wat voor model bij jouw borsten past. Zelfs vrouwen met dezelfde bh maat zien er in dezelfde bh soms anders uit.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *