Hoe u uw tuinmeubilair het hele jaar door kunt reinigen, beschermen en verzorgen

Na veel hard werken heb je een prachtige tuin vol bloemen en glorieuze oogsten van verschillende plantaardige en fruitige goedheid. Er schuilt echter een ongepaste horror in de hoek van uw mini-Eden, lang vergeten omdat de seizoenen van de ene naar de andere zijn gefietst. Ja, dat klopt, je onbeminde tuinmeubilair. Het is daar. Het ziet er triest uit. Het heeft hulp nodig.

Misschien heb je dit vreselijke vertoon van verwaarlozing getarget in de poging om de meubels te beschermen tegen de elementen en jezelf zodat je niet moet nadenken om alles schoon te maken. Maar zo hoeft het niet te zijn! Regen of zonneschijn, net zoals er een perfecte manier is om alles te kweken, van Peruaanse lelies tot zoete aardappelranken, is er ook een ideale manier om voor je tuinmeubilair te zorgen.

Laten we eerst en vooral enkele basistips doornemen voor de verzorging van uw tuinmeubilair om ervoor te zorgen dat u ze in topvorm kunt houden!

Onderhoud van kunststof buitenmeubilair

Plastic meubels zijn een hoofdbestanddeel geworden in veel huistuinen over de hele wereld. Het is goedkoop, betrouwbaar en gemakkelijk schoon te maken. Het tuinmeubilair is het hele jaar door veerkrachtig en vereist over het algemeen het minste onderhoud.

In de zomer kan het echter zwakker of misvormd worden als het constant in direct zonlicht staat. Wanneer het niet in gebruik is, moet het waar mogelijk in de schaduw worden bewaard. Door de stapelbaarheid van kunststof meubelen is dit eenvoudig te realiseren. Als het zwaarder plastic is of één van de commerciële harsen, heeft het misschien wat bescherming tegen de zon, maar het is nog steeds goed om te proberen het waar mogelijk in de schaduw te houden.

Gebruik voor het reinigen van kunststoffen en harsen een doek die is ondergedompeld in een mix van warm water en afwasmiddel. Hiermee kan het meeste vuil gemakkelijk worden weggeveegd. Als je fijne spleten hebt, kun je een zachte tandenborstel en een zeer zachte hand gebruiken om daar vuil uit te halen. Vermijd schuursponsjes of iets anders dat krassen op het oppervlak van het meubilair kan veroorzaken, omdat plastic de neiging heeft zacht te zijn. Zorg ervoor dat je het afspoelt met water als het eenmaal schoon is en laat het aan de lucht drogen. Dus zorg ervoor dat je lief bent voor je kunststof tuintafels en kunststof tuinstoelen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *