Hoe u uw telefoon kunt redden als u deze in water heeft laten vallen

Het is de beste van ons weleens overkomen. Per ongeluk een smartphone in het water laten vallen en vervolgens verwoed alles en nog wat proberen om het te herstellen. Dit artikel vertelt u hoe u uw telefoon het beste kunt redden.

Stap 1: Haal het eruit

Tenzij u uw telefoon daadwerkelijk probeert te beschadigen, wordt aanbevolen om de telefoon zo snel mogelijk uit het water te halen. Sommige smartphones hebben een waterdichte coating die een paar seconden schade in het water kan weerstaan. Als u een van deze telefoons heeft, heeft u mogelijk helemaal geen waterschade als u de telefoon snel genoeg uit de vis haalt.

Stap 2: Schakel het uit

Aangezien de kans groot is dat uw telefoon aan stond toen u hem in het water liet vallen, is het raadzaam hem onmiddellijk uit te schakelen nadat u hem eruit heeft gehaald. Als u de telefoon uitschakelt, wordt voorkomen dat kortsluiting de binnenkant van de telefoon beschadigt.

Stap 3: verwijder alles

Nadat u de telefoon hebt uitgeschakeld, begint u al het mogelijke van de telefoon te verwijderen. Verwijder de batterij, simkaarten, geheugenkaarten en alle accessoires (stylus, etui, hoes, hoes). Deze kun je gemakkelijk afvegen met een droge doek zodat er geen water op deze items achterblijft.

Stap 4: Schud het eraf

Schud de telefoon voorzichtig om het water uit de koptelefoonaansluiting, oplaadpoort of onder de fysieke knoppen te verwijderen. Hierna veegt u de telefoon grondig af met een droge doek, toiletpapier of papieren servetten om eventueel aanwezig water aan de buitenkant te verwijderen.

Stap 5: Begraaf het in rijst

Dit is een van de meest gebruikte en bekende technieken. Pak een luchtdichte verpakking of een ritssluitingszak en vul deze met ongekookte rijst. Plaats je telefoon in de rijst, sluit de ritssluitingszak / container goed en bewaar deze op een droge plaats. Je kunt ook havermout- of silicagelverpakkingen proberen.

Stap 6: Wacht het af

Laat de telefoon minimaal 24 tot 48 uur in de rijst zitten. Probeer in het ideale geval niet eens de telefoon te verwijderen om te controleren of deze is begonnen met werken of niet. Als er niet te veel waterschade was, zou je telefoon moeten beginnen te werken.

Is het toch niet helemaal gelukt? Kijk dan even of je ergens een telefoon reparatie winkel kan vinden die jou kan helpen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *