Hoe maak je een trampoline schoon?

Als je je afvraagt ​​hoe je een trampoline schoonmaakt, dan ben je hier aan het juiste adres. Een trampoline is een waardevolle aankoop en met een beetje liefde en zorg kan het jarenlang worden gebruikt.

Het schoonmaken van een trampoline is een eenvoudige poging – zeep, water en een bezem is echt alles wat je nodig hebt! – maar er zijn enkele belangrijke veiligheidsoverwegingen om rekening mee te houden waardoor ze verschillen van hoe andere achtertuinapparatuur kan worden gereinigd.

Het duurt slechts een minuut om bladeren en naalden weg te vegen. Veeg ze gewoon op een stapel of veeg ze recht de deur uit voordat je springt!

Voordat u water en zeep aan de trampoline toevoegt, veegt u het vuil op de trampoline weg met een bezem of een veger en blik. Je kan ook op het idee komen om dit met een tuinslang te doen, maar doe het niet: het zal de rest van het werk gemakkelijker maken als je even de tijd neemt om te vegen verwijder los vuil, takjes, bladeren enz. voordat het nat reinigen begint.

Dit is ook het moment om een ​​voorlopige controle op schade uit te voeren en door bladeren en dergelijke weg te ruimen kun je beter kijken of er gaten of haken en ogen in de springmat zitten. Als het springkussen beschadigd is, moet het worden vervangen. Het is ook belangrijk om de juiste gereedschappen en reinigingsmiddelen op de trampoline te gebruiken, om schade tijdens het reinigingsproces te voorkomen, wat eigenlijk heel eenvoudig is en zeker een taak waar de kinderen bij betrokken kunnen zijn.

Spuit de springmat af tot deze kletsnat is. Begin met het echt weken van de mat; wanneer je probeert het te schrobben terwijl het droog is, kan dit tot schade leiden, maar het water zorgt voor een soort smering waarmee je het kunt schrobben zonder schade te veroorzaken.

Zeepsop en een zachte boender zijn alles wat je nodig hebt. Omdat het springkussen gemakkelijk kan worden gescheurd of geschuurd op een manier die het onveilig maakt om te gebruiken, is het belangrijk om bij het schoonmaken met een zachte nylon borstel over de springmat te schrobben. Blijf uit de buurt van staalwol of schuursponzen, of zelfs zware schrobborstels, tenzij het specifiek zachte haren zijn. Zorg ervoor dat je niet alleen de mat schrobt, maar ook de veren en kussens.

Na het goed schrobben van de mat, zou er een bevredigend grof bruin schuim moeten zijn dat je laat zien hoeveel vuil en vuil je hebt verwijderd. Nu is het tijd om de mat te spoelen, en dat wil je echt heel goed doen om ervoor te zorgen dat er geen zeepresten achterblijven

Droog de trampoline vervolgens met handdoeken en de zon. Veeg de mat en het frame eerst met handdoeken af ​​en laat de trampoline volledig drogen voordat u hem gebruikt. Een natte mat is onveilig om te springen. Dit is ook het moment om een ​​tweede keer te doen om te controleren op schade aan de mat die mogelijk tijdens het reinigingsproces aan het licht is gekomen.

Wanneer je een Etan premium trampoline hebt dan heb je ook speciale Etan trampoline hoezen, zodat je de trampoline beschermd tegen vuil. Met een trampoline inground is de kans dat de trampoline vuil wordt nog groter, aangezien de trampoline dichter bij de grond staat.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *