Het kopen van duurzame kinderkleding

Steeds vaker zijn mensen druk bezig met het leven op een duurzamere manier. Echter wordt de totale impact op het milieu van onze outfits steeds een grotere zorg. Er wordt namelijk meer kleding dan ooit tevoren gemaakt, gekocht en weer weggegooid. Dit kan je terugzien in cijfers uit 2015, waar in de Verenigde Staten totaal 11,9 miljoen ton aan textielafval op de stortplaatsen belanden. Dit komt mede doordat er steeds meer modemerken worden ingericht op de verkoop van laaggeprijsde artikelen. Mensen kopen deze artikelen, maar ze gaan natuurlijk niet lang mee. Het is bij het kopen van kleding dus belangrijk om toch te kijken naar hoe duurzaam de kleding daadwerkelijk is. Om je een handje te helpen heb ik een aantal punten op een rijtje gezet waar je aan moet denken wanneer je voortaan kinderkleding aanschaft. Zo kan jij je eigen steentje bijdragen aan het milieu.

Vaker dragen

Het is belangrijk dat je kleding koopt die veelzijdig is. Veel kleding ziet er tegenwoordig enorm leuk en stoer uit, maar is eigenlijk heel inefficiënt. Een voorbeeld hiervan zijn verschillende soorten winterschoenen. Veel winterschoenen zien er misschien uit als stoere, leuke winterschoenen, maar zijn in de werkelijkheid helemaal niet warm of waterdicht en dus niet handig voor deze koude maanden.

Dikke stoffen

Veel kleding is tegenwoordig erg dun en dit is vooral terug te zien bij shirtjes. Dunne shirtjes gaan echter over het algemeen een stuk minder lang mee als dikke shirtjes en daarom is het bij het shoppen van (kinder)kleding dan altijd belangrijk om stevige kleding te kopen, zo hoef je minder vaak te gaan en gooi je minder snel dingen weg.

Flexibiliteit

Vooral bij kinder- en babykleding is het belangrijk dat je kleding koopt dat stevig en flexibel is. Voor kleding is het dan ook handig om te kijken of de steken gelijk zijn en er geen worden over geslagen. Dit kan je doen door de kleding een beetje uit elkaar te trekken en rekken.

Katoen

Veel katoen artikelen zijn gemaakt van katoen met een kortere streng. Echter is kleding dat gemaakt is van lange vezel katoen enorm duurzaam. Natuurlijk betaal je hier ook een stukje meer voor, maar het is een goed kwaliteit en een stof die eventueel ook nog eens gerecycled kan worden.

Over het algemeen kan je dus op veel aspecten letten bij het kopen van duurzame kinderkleding. Natuurlijk is het ook belangrijk om kleding te kopen dat comfortabel zit en er leuk uit ziet. Wanneer jouw kinderen het fijn vinden op bepaalde kleding te dragen, zullen ze deze kleren minder snel zat zijn en er langer in gaan lopen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *