Heeft het dragen van een mondkapje invloed op de algemene gezondheid?

Vermoedelijk zijn we inmiddels al een beetje gewend aan het Coronavirus, maar toch hangt er een sombere stemming in ons kikkerlandje. De horeca, winkels, sportcentra en de straten zien er toch anders uit dan een jaar geleden. De eerste lock down was voor vele een schok en met regelmaat worden de nieuwe restricties via een persconferentie met ons gedeeld. Één van de regels is bijvoorbeeld het dragen van een mondkapje. Ik weet niet hoe jullie hierin staan, maar het is natuurlijk geen gezicht. De wetenschap buigt zich regelmatig nog over de invloed op de algemene gezondheid van het mondkapje. Daar zijn de meningen namelijk over verdeeld. Hieronder lees je de feiten en fabels over het dragen van een mondkapje.

Helpt het dragen van mondkapjes bij verspreiding van Coronavirus?

De wetenschappelijke onderzoeken betreft het nuttige effect van het dragen van mondkapjes gaan nog altijd door. Eerst werd gesteld dat het de verspreiding van Covid-19 zou tegengaan en later werd dit in twijfel gebracht. Dit zou liggen aan de doorlaatbaarheid. De virusdeeltjes zijn zo klein dat deze door de mondkapjes niet geblokkeerd konden worden. Toch is het dragen van mondkapjes per 1 december verplicht door de overheid. In algemene zin zou het dragen van mondkapjes toch kunnen bijdragen aan de bescherming van infectie.

Zijn mondkapjes slecht voor de gezondheid?

Er gaan veel fabels de ronde betreft het dragen van een mondkapje. Zo zou dit een slechte hebben invloed hebben op de gezondheid van astma – & longpatiënten. Op dit moment is bewezen dat de medische mondkapjes geen gevaar vormen voor de gezondheid. Helaas zullen we er dus vanaf 1 december allemaal aan moeten geloven, we moeten massaal een mondkapje dragen!

Ik ben zelf altijd weer blij als ik thuis ben. Heerlijk relaxen in mijn dames badjas, want buiten is er maar weinig te beleven.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *