Heeft een DJ een platenspeler?

U moet begrijpen dat de typische DJ heel andere behoeften heeft dan iemand die alleen maar vinylplaten wil verzamelen en daarvan wil genieten terwijl hij met vrienden rondhangt. Voor een DJ is een draaitafel niet zomaar een audio-apparaat dat platen afspeelt. Nee, voor een DJ die daadwerkelijk evenementen doet en een behoorlijke vraag heeft, is een draaitafel een essentieel onderdeel van de werkuitrusting dat het verschil kan betekenen tussen succes en mislukking. De draaitafel moet de hele dag, elke dag, op het hoogste niveau presteren. De volgende maaltijd van de DJ hangt af van hoe zijn of haar apparatuur presteert. Niet zo voor de hobbyistische verzamelaar van vinylplaten. U wilt er gewoon zeker van zijn dat uw draaitafel het allerbeste geluid produceert in een kleine afgesloten ruimte. Niet meer van dat. Niet minder.

Een ander punt dat het vermelden waard is, is het feit dat een DJ tijdens een optreden van één of twee uur tientallen platen moet draaien. We hebben het over snelle veranderingen in de lucht. De draaitafel zou heel wat klappen moeten verduren. Het zou ook een geluid van hoge kwaliteit moeten produceren dat niet wordt aangetast door een dergelijk intensief gebruik. Het zou dit honderden, zo niet duizenden uren moeten doen. Aan de andere kant luistert een typische gebruiker van vinylplaten thuis waarschijnlijk hooguit naar enkele tientallen platen per dag. In feite zijn ze voor de meeste thuisgebruikers prima na het beluisteren van een heel album. Met andere woorden, tegen de tijd dat je klaar bent met Led Zeppelin’s Houses of the Holy, ben je waarschijnlijk al klaar voor de avond. Hetzelfde geldt voor Nirvana’s Nevermind album. Het is niet van toepassing op de typische DJ, hoewel. De typische professionele DJ speelt slechts fragmenten van een plaat alvorens snel de plaat te verwijderen en een nieuw vinyl op te zetten om een paar nummers te beluisteren en dan verder te gaan met een andere plaat.

Je moet je selectieparameters dus beperkt genoeg houden en ze op dat niveau houden. Het is niet nodig om een held te zijn. Denk niet te veel na. Het is niet nodig om te veel geld uit te geven. Kijk op de site van Maxiaxi en vind jouw platenspeler!

 

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.