Geniet van een dynamische wandelvakantie in Frankrijk

Je weet als geen ander dat wandelen je gelukkig maakt en het dé remedie is tegen te veel stilzitten als je een fanatieke wandelaar bent. Ook hebben je botten, spieren, bloedvaten, hart, bloeddruk, gewicht en geheugen er baat bij. Daarnaast is het ook goed voor je humeur als je minimaal een half uur per dag gaat lopen, in het bijzonder als je gaat wandelen in een schitterend landschap in een zonovergoten vakantieland. Beraam jij je op het moment op een bestemming voor je een volgende zomervakantie en staat la douce France bovenaan jouw verlanglijstje? Lees dan vooral nog even verder, want we inspireren je graag met een veelzijdige wandelvakantie in Frankrijk. Wat daarbij natuurlijk ook niet mag ontbreken, is een comfortabel vakantiehuis in Frankrijk om na een intensieve dag heerlijk je benen te kunnen strekken. 

 

Dynamische wandelroutes 

Onder liefhebbers van wandelen is Frankrijk een populaire bestemming en dat is beslist niet zonder reden. Wat in de basis heel fijn is, is dat er eigenlijk altijd kans is op mooi weer. Dat is natuurlijk wel zo prettig als je er al wandelend op uit gaat. Dat je van tevoren nooit precies wat je op een wandeltocht allemaal gaat zien en ontdekken is ook ontzettend leuk, in het bijzonder als je avontuurlijk bent ingesteld. Als je gaat wandelen kom je immers op tal van verrassende plekken. Frankrijk biedt je eindeloos veel variatie. Of je nu door de uitgestrekte wijngaarden wilt lopen, een zonnige wandeling over de brede stranden wilt maken of zin hebt in een intensieve wandeltocht door de bergen. De Franse bevolking speelt daar in elk arrondissement goed op in door wandelaars van duidelijke bewegwijzering te voorzien. Het Office du Tourisme (de Franse VVV) ondersteunt deze bewegwijzering. 

 

Raadpleeg het Office du Tourisme 

Met veel plezier voorzien de medewerkers van een lokaal Office du Tourisme je van tips en advies voor mooie lange en korte wandeltochten over goed geprepareerde wandelpaden. Tegen een kleine vergoeding en soms zelfs gratis mag je allerlei dynamische wandelroutes meenemen die je door onder andere de natuur, heuvels en bergen voeren. Ook doe je hiermee idyllische dorpjes en eeuwenoude steden aan waar het mogelijk is om en passant musea te bezoeken, te winkelen bij schattige boetiekjes en te lunchen of dineren bij knusse bistro’s en culinaire restaurants. Natuurlijk wil je op een dag vol van kunst en cultuur, Romeinse en Middeleeuwse overblijfselen en adembenemend mooie landschappen ook genieten van de rijke Franse eetcultuur en weer helemaal op krachten komen.

 

Ultiem relaxen 

Door goed te rusten kunnen je spieren en gewrichten goed ontspannen en ben je de volgende dag weer helemaal uitgerust voor het maken van een nieuwe wandeltocht. Daarom gaat er niets boven een luxe vakantievilla die van alle gemakken is voorzien. Op een weids vakantiepark van de vooraanstaande keten FranceComfort ben je verzekerd van alle faciliteiten die je wandelvakantie compleet maken. Wil jij jouw spieren op een ultieme manier soepel maken door zoveel baantjes te trekken als je wilt? Trakteer jezelf dan op een vakantiehuis met een privézwembad in Frankrijk. Ligbedden claimen en rekening houden met openingstijden is er dan niet bij. Genieten van een sublieme wandelvakantie wel. Bonnes vacances! 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *