Geld besparen op je maandelijkse kosten? Zo pak je het aan

Schrik jij iedere maand weer van het hoge aantal kosten dat je hebt? Dan is het tijd om dit aan te pakken. Er zijn genoeg dingen waar je geld op kunt besparen, het is alleen een kwestie van weten wat. Geld besparen op je maandelijkse kosten is op meerdere manieren mogelijk. Inspiratie nodig, zodat jij eens wat geld kunt overhouden in een maand? Wij zetten hieronder neer hoe je het aan kunt pakken.

 

Slim boodschappen doen

Een van de beste manieren om geld te besparen op je maandelijkse kosten, is om slim boodschappen te doen. Boodschappen doen kan per maand namelijk flink gaan oplopen in de kosten. Door slim boodschappen te doen, voorkom je dat je hier onnodig veel geld aan uitgeeft. Met slim boodschappen doen bedoelen we het maken van boodschappenlijstjes van tevoren. Het is dan aan jou om jezelf echt aan dit lijstje te houden en om niets anders mee te nemen. Dit heb je dan niet nodig en kost alleen maar weer extra geld. Inventariseer voordat je boodschappen gaat doen wat je thuis allemaal nog hebt staan en wat echt nodig is. Door alleen het nodige te halen, zal je per maand best wat geld kunnen besparen. Zeker het proberen waard!

 

Onnodige abonnementen stopzetten

Een andere manier om maandelijks geld te besparen, is door onnodige abonnementen stop te zetten. Ben jij iemand die veel abonnementen heeft? Dan is het zeker de moeite waard om te checken welke hiervan je echt gebruikt. Er zijn vast ook wat abonnementen die je niet of nauwelijks gebruikt, maar wel voor betaalt. Dat is natuurlijk zonde van je geld. Neem je abonnementen eens onder de loep en kijk welke abonnementen je niet kunt missen en welke wel. Als je geld wilt besparen, kan een loterij of tijdschrift opzeggen in ieder geval goed zijn om over na te denken. Dit zijn dingen die niet direct nodig zijn, maar die wel wat geld per maand kunnen kosten. De staatsloterij opzeggen of een van de tijdschriften die je leest: het kan goed zijn om te overwegen. Betaal alleen voor abonnementen waar je dus echt gebruik van maakt.

 

Verzekeringen en energieleveranciers vergelijken

Wat je ook kunt doen om meer geld over te houden per maand, is het vergelijken van verzekeringen en energieleveranciers. Het is goed mogelijk dat de aanbieder van jouw verzekeringen en energie niet de goedkoopste zijn. En dat is natuurlijk zonde, want het is fijn om geld te kunnen besparen op deze twee dingen. Het kan dus geen kwaad om zo nu en dan aanbieders met elkaar te vergelijken. Wie weet wordt dit bij een andere aanbieder wel voor een betere prijs aangeboden. Zo bespaar je niet alleen geld per maand, maar ook per jaar kan dit jou een hoop schelen. Even wat research doen zo nu en dan is dus zeker slim om te doen.

 

Houd aanbiedingen in de gaten

Besparen doe je natuurlijk ook door aanbiedingen te scoren. Als je iets nodig hebt maar niet heel snel, kan het daarom goed zijn om aanbiedingen in de gaten te houden. Wie weet komt het product binnenkort wel in de sale, waardoor je het voor een lagere prijs kunt kopen. Als je naar iets op zoek bent, kan het dus geen kwaad om soms even te kijken naar of het ergens in de aanbieding is. Wie weet is dat het geval en kun je dus een slimme aankoop doen.

 

Slim boodschappen doen, een abonnement opzeggen, verzekeringen en energieleveranciers vergelijken en aanbiedingen in de gaten houden: het zijn dingen die jou kunnen helpen met het besparen op de maandelijkse kosten. Als je jouw kosten al een tijdje te hoog vindt, is het zeker goed om hiermee aan de slag te gaan. Zo houd je meer geld over voor andere belangrijke dingen of kun je beter sparen, wat natuurlijk altijd fijn is.

 

 

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.