Gehoorbeschadiging als gevolg van geluidsoverlast voorkomen

Geluidsoverlast is natuurlijk erg vervelend en kan als gevolg hebben dat je gehoorbeschadiging oploopt. Door de harde muziek gaan de trilhaartjes in je oren trillen en kan het gehoor enigszins beschadigd raken. Daarom is het verstandig om in actie te komen zodra je het idee hebt dat er sprake is van geluidsoverlast. Zo voorkom je dat je gedurende de rest van je leven last hebt van een piepend geluid door gehoorbeschadiging. Een ander gevolg van geluidsoverlast is dat je hierdoor niet meer in staat bent om te genieten van rust en ontspanning. Geluidsoverlast bij jou in de buurt is erg vervelend en daarom kan je in actie komen.  

Samen in actie komen tegen de geluidsoverlast    

Op het moment dat jij geluidsoverlast ervaart is het verstandig om meerdere mensen achter een initiatief te krijgen. Door bijvoorbeeld voldoende aandacht te geven aan andere buurtgenoten die wellicht tevens last hebben van het geluid kan je gezamenlijk naar de desbetreffende buurtgenoot gaan die de overlast veroorzaakt. Als je met meerdere mensen actie onderneemt dan heeft dit als gevolg dat je meer kans hebt op succes. Indien een verbaal verzoek niet werkt dan kan je tevens kiezen voor een schriftelijk verzoek. Ten slotte is het altijd nog een optie om de woningeigenaar te bellen of de politie in te lichten van de situatie.

Apparatuur voor het vaststellen van geluidsoverlast      

Om de kans van slagen te vergroten is het verstandig om onderzoek te doen naar de geluidsoverlast die plaatsvindt bij jou in de buurt. Door apparatuur aan te schaffen waarmee je het geluid kan vaststellen kan je hard bewijs verzamelen dat er sprake is van geluidsoverlast. Er gelden in Nederland immers bepaalde limieten met betrekking tot geluid produceren. Als buren deze grens overschrijden en je hebt hier hard bewijs van dan heb je veel kans op een einde maken aan de overlast bij jou in de buurt.  

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *