Geef de leukste dineetjes met deze 4 tips!

Geef je binnenkort een diner met vriendinnen en ben je op zoek naar tips hoe je dit het best kunt aankleden? Lees dan vooral verder! In dit artikel vertellen we je de beste tips hoe jij jouw diner eruit kunt laten zien als een plaatje.

 

Borden

We beginnen bij hetgeen waar je als eerst een blik op werpt als je naar de tafel loopt: de borden. Hier staat vaak namelijk een naamkaartje op waar je komt te zitten en wordt natuurlijk het eten op geserveerd. Kies daarna zorgvuldig, afhankelijk van de sfeer van het diner, voor bijpassende servetten. Geef je bijvoorbeeld een heel chique diner dan is het leuker om servetten van een hoge kwaliteit op een mooie manier gevouwen te tentoonstellen op de borden. 

Je kunt ook servetten bedrukken met de namen van jouw gasten of bijvoorbeeld het thema van het diner, ‘21 diner van Maartje’ bijvoorbeeld. 

 

Menukaart

Het is van belang dat je een lekker maar vooral ook een menu samenstelt wat goed bij elkaar past. Hoewel de aankleding van een diner van invloed is, bepaald het eten natuurlijk uiteindelijk echt wat jouw gasten ervan vonden. Het samenstellen van een menu is natuurlijk nooit eenvoudig maar gelukkig zijn er genoeg tips te vinden op het internet. 

Maar het oog wilt natuurlijk ook wat. Het is daarom ook leuk om echt moeite te steken in het ontwerpen van de menukaart. Zoek eens contact op met een drukkerij om te kijken naar alle mogelijkheden i.p.v. ze uit te printen op een simpel wit A4tje. Zo kun je tegenwoordig bijvoorbeeld groeipapier bedrukken. Dit is papier wat ingelegd is met bloemzaadjes die na gebruik in de grond gestopt kunnen worden en waar vervolgens dus bloemen uitgroeien. 

Op deze manier heb je direct een menukaart met een verhaal wat het een stuk specialer maakt. 

 

Thema 

Een thema voor een diner bedenken is in ieder geval iets wat wij altijd doen. Op deze manier kun je namelijk aan de hand van een thema de aankleding, het eten en de outfits bepalen. Een thema maakt een diner vaak ook leuker aangezien jij en jouw gasten zich voor één avond ook echt kunnen wanen in het thema. 

Het bedenken van een thema maakt het voor een groot deel dus ook allemaal een stukje makkelijker om een diner te organiseren. Alles kan namelijk worden aangesloten bij het thema waardoor je al direct veel minder keuzes hoeft te maken zoals muziek, eten, outfit en aankleding. 

 

Speech

Waar het natuurlijk aan het eind van de dag allemaal om gaat bij een diner is het samenkomen van vrienden en vriendinnen. Een leuke onvergetelijke avond met elkaar hebben is namelijk een mooie herinnering voor later. 

Denk er eens over na om een speech te geven en jouw dankbaarheid naar vrienden en vriendinnen uit te spreken. Het leven is namelijk te kort om dit niet te doen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *