Elektrische auto of een hybride?

Ben jij aan het twijfelen tussen een elektrische of een hybride auto? Het wordt steeds aantrekkelijker om elektrisch te gaan rijden niet alleen de auto’s worden goedkoper maar ook de accu’s gaan steeds langer mee van de elektrische auto’s. De middenweg is dus een hybride auto dit houdt in dat de auto op verschillende manieren wordt aangedreven meestal d.m.v. een brandstof en elektriciteit. Ben je nu benieuwd wat de voor- en nadelen zijn van beiden auto’s?

Kilometers

Elektrisch rijden wordt steeds populairder met name de afgelopen jaren. Dit komt ook door steeds nieuwere en verbeterde ontwikkelingen. De accu’s van elektrische auto’s gaan langzamerhand steeds langer mee, bij de meeste auto’s is nu de actieradius nog niet zo groot. Dit is wel een nadeel wanneer je kiest om volledig elektrisch te gaan rijden. Een hybride auto is dan een mooie tussenweg om te kiezen voor deels elektrisch en deels op brandstof. Hierdoor neemt de actieradius ook ruim toe. Een verzekering auto kan best duur zijn maar met een elektrische auto krijg je een voordeligere premie. Verder zijn er nog meer financiële voordelen van elektrisch rijden die verder in deze blog besproken zullen worden.

Milieu

Wanneer je ook de afweging maakt om elektrisch te rijden zal het milieu ook vast in je hoofd spelen. Elektrisch rijden is beduidend beter voor het milieu dan op fossiele brandstof. Het kan dan wel zo zijn dat de meeste elektrische auto’s aan de dure kant zijn maar wanneer je beter met het milieu wilt omgaan is dit dan wel echt dé oplossing. Een hybride auto is daarentegen een stuk minder zuinig omdat er nog fossiele brandstoffen ingaan en zo stoot de auto nog uitlaatgassen uit.

Belastingvoordelen

Zoals al eerder werd vermeld heeft elektrisch rijden ook financiële voordelen. Zo hoeft de motorrijtuigenbelasting niet betaald te worden wanneer je elektrisch rijdt. Daarnaast is de bijtelling ook erg laag. Verder hoeft je maar 360 euro aan bpm te betalen bij aanschaf van een nieuwe elektrische auto. Dit zijn wel echt voordelen die je mee moet nemen in het beslissingsproces van een hybride- en/of elektrische auto. Deze belastingvoordelen zijn wel echt bij elektrische auto’s, bij de hybride auto’s zijn al deze voordelen wat lager en/of zijn die er niet.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *