Eigenrisicodrager voor de Ziektewet? Laat je begeleiden door een expert

Een werknemer die ziek uit dienst gaat, het kan iedere werkgever overkomen. Jij betaalt de ziektewetuitkering in het geval dat je eigenrisicodrager voor de Ziektewet bent. Tot uiterlijk 104 weken, ben je tevens verantwoordelijk voor de re-integratie van de ex-werknemer. In dat tijdsbestek zijn er tal van wetten en regels waaraan je je moet houden. Pas achteraf worden die door het UWV getoetst. Om hoge extra kosten te voorkomen, is het belangrijk goede begeleiding te bieden en op de juiste manier een dossier vast te leggen. Het is aan te raden je te laten begeleiden door de experts van een re-integratiebureau in Arnhem of een andere plaats als je eigenrisicodrager voor de Ziektewet bent. 

 

Bespaar op uitkeringskosten

Deze arbeidsdeskundigen bieden begeleiding en helpen je voormalig werknemer bij het vinden van passend werk. Op die manier bespaar je aanzienlijk op uitkeringskosten. Omdat instroom in de Ziektewet nu eenmaal niet altijd is te voorkomen, is het zaak de kosten beheersbaar te maken. Het is belangrijk dat een arbeidsongeschikte medewerker de juiste re-integratiebegeleiding krijgt zodra die vanuit jouw organisatie in de Ziektewet terecht komt. Door een arbeidsdeskundige te raadplegen, ben je verzekerd van de juiste begeleiding die tot beheersing van de schadelast leidt.

 

Dienstverlening op maat 

De meeste werkgevers hebben niet de juiste mensen in dienst of beschikken zelf niet over de expertise om begeleiding te bieden en een dossier vast te leggen. Met een expert op het gebied van re-integratie bij arbeidsongeschiktheid, het uitvoeren van de Ziektewet voor de eigenrisicodrager en het voeren van bezwaar en beroep bij arbeidsongeschiktheid, sta je er gelukkig niet alleen voor. Een arbeidsdeskundige kan je exact uitleggen wat je verplichtingen inhouden. Vanzelfsprekend kan die je vertellen hoe je die zelf kunt uitvoeren. Waar je dat wenst, kan die de begeleiding en beoordeling ook van je overnemen. Uiteraard is er aandacht voor jouw belang om de kosten beheersbaar te maken en te houden. Bovendien betekent de dienstverlening maatwerk voor jou en de (ex)-werknemer.

 

Minimale schadelast gegarandeerd

Het is essentieel om bij de begeleiding van de re-integratie alle gegevens vast te leggen in een dossier dat goed is opgebouwd. De inspanningen en de beoordelingen die voor de re-integratie worden verricht, moeten inzichtelijk, logisch en begrijpelijk zijn. Dat geldt voor zowel de eerste spoor re-integratie als de tweede spoor re-integratie. Door de begeleiding van een expert is een minimale schadelast voor jou als werkgever gegarandeerd. Daarbij komt dat je (ex)-werknemer bij een goede kans op ander werk, de grootste kans heeft op een snel herstel van zijn of haar gezondheid. Dat geeft vanzelfsprekend de beste kans op het verminderen van de schadelast.  

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *