Eerste hulp bij truien in de lente: Vrouweneditie

Het voorjaar staat weer voor de deur en nu vraag jij je natuurlijk af wat je in godsnaam met al die wintertruien moet. De temperatuur stijgt en een trui zal je niet vaak meer dragen. Toch kan het, juist in de lente, nog wel heel lekker zijn om een paar truien in de kast te hebben hangen. De lente is heerlijk maar wel vrij onvoorspelbaar. Aan het begin van de lente kan het ’s ochtends nog erg fris zijn terwijl je in de loop van de middag het liefst had gewenst dat je een korte broek had aangetrokken. Ook in de avond koelt het, zodra de zon weg is, enorm snel af en kan een trui juist goed van pas komen. Welke truien het meest geschikt zijn voor de lentedagen die op komst zijn? We vertellen het je in dit blog!

De trui met korte mouwen

Dit fenomeen klinkt misschien een beetje gek in de oren maar het bestaat wel degelijk: de trui met korte mouwen. In de winter is dit model vaak niet helemaal geschikt maar in de lente komt hij juist uitstekend van pas. Een trui met korte mouwen is eigenlijk precies wat je denkt dat het is: een ‘trui’ van een dikkere stof, alleen dan zonder lange mouwen zoals een normale trui heeft. Doordat je lichaam lekker warm gehouden wordt kun je hem prima aan om ’s ochtends warm te blijven met een jas er overheen, en ’s middags wanneer de zon lekker schijnt kan de jas uit, is je lichaam beschermd tegen het nog iet wat frisse windje, maar genieten je armen al volop van de zon. Een echte win-win situatie en het perfecte item voor de lentedagen.

De trui met V-hals

De trui met V-hals is zeker favoriet tijdens de lentedagen. Dit komt omdat de truitjes vaak van licht materiaal gemaakt zijn en voor een trui dus vrij dun zijn. Ook is de hals lekker bloot wat genoeg verkoeling geeft wanneer het kwik in de middaguren al snel richting de 20 graden gaat. Wanneer het toch nog wat koud is gooi je lekker een sjaal om en heb je het binnen no-time weer lekker warm. De ideale trui voor lenteweer dus!

De hoodie

Een hoodie is niet voor iedere gelegenheid geschikt maar is een echte musthave om te hebben tijdens de lente. De stoere, sportieve trui kun je op veel verschillende manieren combineren en houd je lekker warm als het fris is. Heb je er wel eens over nagedacht om een hoodie te combineren met een oversized blazer? Deze look is helemaal hot en trendy en is het perfecte voorbeeld van ‘casual chique’. Tip: Doe een leuke top onder de hoodie zodat je de hoodie altijd uit kan trekken wanneer het te warm wordt.

 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *