Een goed verzorgde kat is veel gelukkiger

Katten zijn net als honden onze kinderen. Echter is de kat gelukkig een stukje zelfstandiger, maar dat betekent niet dat we er niet minder voor hoeven te zorgen. Ondanks dat de kat vaak naar buiten gaat om te jagen vindt hij het ook heerlijk om zo nu en dan binnen te liggen bij jou op schoot. Voordat je een kat in huis neemt zijn er wel een aantal dingen die je moet weten.

Buitenspelen

De kat moet wel in de gelegenheid zijn om buiten te gaan spelen, dit zit namelijk in zijn aard. Daarom is het handig om een kattenluik te kopen. Op deze manier kan de kat namelijk naar buiten wanneer hij wil en uiteraard ook zoveel naar binnen als hij wil. Tegenwoordig bestaan er zelfs kattenluiken met infraroodsleutels, zodat er geen onaangename gasten je huis kunnen betreden. Op deze manier krijgt jouw kat alle vrijheid die hij maar wil.

Binnenspelen

Ondanks dat katten heel erg van buitenspelen houden, houden zij natuurlijk ook van binnen spelen. Daarom moet je wel zorgen dat er binnen ook genoeg voor je viervoeter te beleven is. Denk hierbij aan verschillende soorten speelgoed, zoals een ren buis of krabpaal. Want een kat moet zijn nagels toch echt ergens anders aan krabben dan aan jouw bank. Ook verschillende denkspelletjes zijn leuk voor de kat en hun baasje. Katten zijn best wel slim en snel dus hoe grappig is het om hier heel de tijd naar te kijken.

Kattenbak

Een schone kattenbak is ook heel erg belangrijk. De kat is namelijk erg gesteld op zijn privacy. Waar een hond zomaar buiten in het rond poept en plast, doet de kat dit vaak beschut en op een schone plek. Katten houden daarom ook zeker niet van een vuile kattenbak. Dus houdt deze ook zeker dagelijks bij, want anders gaat jouw kat eigenwijs als hij is op andere meubels zijn behoeften doen en dat wil je niet. Een ideaal hulpmiddel hiervoor is een zelfreinigende kattenbak.

Voeding

Tot slot is ook de voeding van de kat erg belangrijk. Zorg dat hij de juiste voeding heeft en variatie. Net als wij als mensen houden van afwisselend eten doet de kat dat ook. Geef hem dan ook niet maandenlang achter elkaar hetzelfde vlees want op den duur eet hij het niet meer.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *