Welke vrouw wil geen manicure die lang blijft zitten, glanzend blijft en binnen enkele seconden droogt? Het is logisch dat gelnagels producten zo populair zijn geworden. Dus waar is gellak precies van gemaakt? Is het veilig om te gebruiken? Hoelang duurt het precies? Je hebt waarschijnlijk deze vragen als je nog niet bekend bent met al deze gelmanicure-dingen. Als je het antwoord hierop wilt weten, lees dan gewoon verder.

Wat is gelmanicure?

Gellak is niet hetzelfde als acryl nagel producten. Gelpolish is samengesteld uit acrylmonomeren en -oligomeren die aan elkaar hechten bij blootstelling aan Uv-licht. Door uitharden verandert de eenmaal vloeibare gel in een kwestie van seconden in een hard, chemisch bestendig oppervlak. Een Ledlamp kan ook worden gebruikt, maar het duurt twee minuten om uit te harden, terwijl een UV-lamp slechts vijf tot 45 seconden nodig heeft. Na het uithardingsproces is je manicure glanzend en schilfervrij! Gelnagels beschadigen de natuurlijke nagel meer dan acrylnagels. De methode om gellak te verwijderen vereist dat je je nagels in aceton dompelt en de nagellak wegpoetst, waardoor je nagels zwak en droog kunnen worden. Gemiddeld kunnen de gelnagels twee tot drie weken meegaan.

Is het veilig om gelnagelproducten te gebruiken?

Schueller stelt dat sommige onderzoeken suggereren dat te veel Uv-licht van manicure huidkanker kan veroorzaken, maar andere onderzoeken hebben de mogelijkheid verworpen. Volgens een studie uit 2015, gepubliceerd in JAMA Dermatology, is het risico op het ontwikkelen van huidkanker door Uv-licht klein. Toch moeten consumenten zonnebrandcrème of UVA-beschermingshandschoenen gebruiken om carcinogenere en fotoveroudering te beperken. Bovendien is het gebruik van gelnagellak zelf niet schadelijk voor je nagels. Plukken bij gellak kan echter je nagels beschadigen. Als je aan de lak plukt en deze afpelt, wordt een deel van de natuurlijke nagel verwijderd, waardoor deze dunner en zwakker wordt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *