Een eerste kantoorbaan? Dit zijn 4 tips om je eigen professionele stijl te ontdekken

Elke sector heeft een eigen ‘look’. Als je voor het eerst je krabbel zet onder een contract voor een kantoorbaan, kan het ook goed zijn dat een groot deel van je kledingkast niet acceptabel is voor het bedrijf. In dit artikel bespreken we hoe je zo’n kantoor-kledingstijl creëert en voor welke kledingstukken en accessoires het de moeite waard is om een beetje geld te investeren. 

Tip 1: Bekijk de kledingstijl van jouw specifieke kantoorbaan

Bij een kantoorbaan denken veel vrouwen aan kokerrokken, hemdjes en blazers. En eerlijk is eerlijk – dat is het geval bij bepaalde banen. Maar niet elke kantoorbaan is zo ‘hardcore’ als het op kledingsvereisten aankomt. Daarom raden we je aan om goed je ogen open te houden als je bijvoorbeeld op eerste sollicitatiegesprek komt. 

 

Is de stijl op kantoor nogal stijf? Dan is het goed mogelijk dat je moet investeren in een blazer en een kokerrok. Maar meer en meer kantoren laten hun werknemers ook hippe, jonge kleren dragen. Daar kun je gerust leuke gympen dragen, maar zijn ripped jeans nog steeds not done. Kijk naar wat je (toekomstige) collega’s dragen en bedenk of je veel van de kleding en accessoires in je huidige kledingkast nog kunt dragen. 

Tip 2: Zoek een stijl die bij jou past

Als je bijvoorbeeld in de advocatuur gaat werken, is de kans groot dat je dagelijks in heel andere kleding rondloopt dan je gewoon bent. Daarom is het fijn als je kleding draagt waar je je goed in voelt! Zoek daarom een stijl die je leuk vindt – Pinterest is je vriend! Als je in de winkel geen idee hebt wat je moet shoppen, kan het ook helpen om een sessie met een stylist of personal shopper in te plannen. 

Tip 3: Hou de grote schoonmaak in je kledingkast

Sleur je nog crop tops mee vanuit je studententijd die eigenlijk hun beste tijd wel gehad hebben? Of liggen er onderaan je kledingkast nog kapotgetrapte schoenen? Gooi ze allemaal weg en maak ruimte in je kledingkast voor nieuwe kleren en accessoires. 

Tip 4: Investeer in goede materialen

Goede materialen gaan nooit uit de mode. Als je bijvoorbeeld elke dag hakken moet dragen, dan is het de moeite waard om te investeren in een mooi paar leren hakken. Hetzelfde met je handtas – fake leer heeft vaak zo’n shine die je kunt herkennen en gaat na een tijdje zelfs vaak ‘kraken’. 

 

Kies ook voor een volwassen portefeuille, zoals een dubbele pasjeshouder met een mooi leren hoesje. Zo’n twin wallet kun je vaak zelfs laten customizen, bijvoorbeeld met je initiaal erop. Dit is altijd handig – je weet immers maar nooit wanneer je met collega’s of klanten gaat borrelen … en dan wil je geen kapotte portefeuille bovenhalen die je al had sinds je vijftiende! 

 

Veel succes met het creëren van je eigen persoonlijke stijl op de werkvloer! 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *