Een dressoir is mooi en multifunctioneel

Bijna geen enkel ander meubel combineert functionaliteit en design zo goed als de ladekast of het dressoir. Het meubel is vandaag de dag nog steeds erg populair, juist omdat het naar wens gebruikt en gedecoreerd kan worden. Wat moet je met het goede servies dat alleen bij speciale gelegenheden wordt gezet? Waar kunnen kaarsen, tafelkleden of batterijen worden opgeborgen? En waar kunnen een sjaal, handschoenen en muts een plekje vinden in de zomermaanden als de kast te vol is? Precies, in een prachtig dressoir. 

  

Dressoir van massief hout 

Veel ladekasten en dressoirs bij Deba Meubelen zijn gemaakt van massief hout. Het hoogwaardige natuurlijke materiaal maakt indruk met zijn authenticiteit, duurzaamheid en gezelligheid die het uitstraalt. De kleur en de dikte van de nerf variëren afhankelijk van de houtsoort. De meest populaire houtsoorten voor dressoirs zijn: 

  

  • Eikenhout – Het middel zachte massief hout is verkrijgbaar in verschillende kleuren van licht tot half bruin. Omdat het zeer geschikt is voor beitsen en schilderen, zijn talloze kleur- en patroon nuances mogelijk.

  

  • Beukenhout – Beukenhout is vooral erg sterk. Met zijn lichte tot licht roodachtige tint en zijn gelijkmatige nerf past hij harmonieus in kamers met verschillende stijlen.

  

  • Larikshout – Het lichte dennenhout staat bekend om zijn kenmerkende nerf. Het hout is erg zacht en daardoor zeer geschikt voor snijwerk en andere gedetailleerde decoraties.

  

Een dressoir is multifunctioneel 

In feite dient een dressoir meestal als een kleine kasten die opslagruimte biedt voor een breed scala aan objecten. In de eerste dressoirs die twee eeuwen geleden in de mode raakten, werden hier vooral kleinere kledingstukken en accessoires opgeborgen. Tegenwoordig dienen dressoirs als opslag voor allerlei dingen. Zo wordt het dressoir met spiegel en eventueel zelfs verlichting een functionele en decoratieve make-up- en kaptafel. Modellen met een opzetstuk of verhoogde zijwanden worden een veilige commode. En dressoirs met kastdeurtjes of kiepbakken in plaats van lades kunnen uitstekend gebruikt worden als schoenenkast. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *