Doe-het-zelf-tips voor een jonge huid

Iedereen wilt er goed uit zien, maar niet iedereen wil er veel voor doen. Er zijn namelijk wat kleine trucjes waardoor je huid er jonger en mooier uit komt te zien zonder onder het mes te hoeven bij de plastisch chirurg. Een aantal van deze tips zul je vast al eens van je ouders hebben gehoord en een aantal nog niet. Met deze tips zul je ongetwijfeld een betere huid krijgen!

Voldoende slapen

Vroeger werd het tot in den treuren gezegd. Slaap genoeg dan zie je er fitter uit. Guess what. Het klopt nog ook! Voldoende slaap is namelijk erg belangrijk voor het lichaam. Tijdens de slaap breekt het lichaam afvalstoffen af en repareert het bepaalde cellen. Niet voor niks dus dat het een schoonheidsslaap heet.

Natuurlijke voeding

Gezond eten is ook niets nieuws. Al van vroeger af aan is het erg vaak gezegd. Je moet gezond eten met natuurlijke voeding. Het liefst onbewerkte voedingsmiddelen. In de huid zitten voornamelijk belangrijke vitaminen, enzymen, aminozuren en mineralen. Hierin zijn de aminozuren de bouwstenen van de cellen. Ze zorgen namelijk voor celvernieuwing, stevigheid en elasticiteit van de huid. Dit is erg belangrijk wil je een zo jong en mooi mogelijke huid hebben.

Water drinken

Voldoende water drinken is belangrijk. Dit zorgt ervoor dat de huid beter doorbloedt, elastischer en gladder wordt. Verder kan het de huid beter ontgiften wanneer je elke dag twee tot drie liter natuurlijk mineraalwater drinkt. Twee liter komt neer op 8-10 glazen per dag.

Huidverzorgingsproducten

Op het moment dat je kiest voor huidverzorgingsproducten is het belangrijk om deze goed af te stemmen op je leeftijd en het huidtype van de persoon. Verder is het ook belangrijk dat deze parfumvrij is. Geurstoffen zorgen namelijk voor irritatie en maken de huid gevoeliger. Voor mensen met een gevoelige huid of een probleemhuid is dit erg vervelend. Veel van deze huidverzorgingsproducten zijn te koop bij een groothandel voor schoonheidsspecialisten.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.