Tijdens het douchen kun je eigenlijk alles doen wat je wilt, je kunt elke shampoo en conditioner gebruiken die je prettig vindt en het maakt niet uit. Maar na het douchen is het wel belangrijk om voorzichtig om te gaan met natte haren, nat haar is namelijk extra kwetsbaar en er zijn een hoop dingen die je er beter niet mee kunt doen.

1 droogwrijven

Haar kan een hoop water opnemen en is nat dus een stuk zwaarder, dat vraagt een hoop van de kracht en rekbaarheid van het haar. Nat haar is dus zwakker en daarom moet je er voorzichtig mee zijn. Als je het droog wrijft is de kans groot dat haren breken en je eindigt met een kapsel waar je niet blij van wordt.

2 Meteen föhnen

Als je warm gedoucht hebt staan alle haarschubben open en is het haar nog nat en dus kwetsbaar. Als je het dan droog gaat föhnen wordt het haar droog maar blijven de haarschubben ook openstaan. Hierdoor is het haar nog kwetsbaarder en brozer en kan het dus nog makkelijker breken. Je kunt beter even wachten totdat het haar iets droger is om het dan op een wat koudere stand droog te föhnen.

3 Kam of borstel niet

Je haren kunnen tot wel 30% van hun gewicht aan water opnemen en ze worden dus heel wat zwaarder na het douchen. Er wordt dan een hoop gevraagd van de kracht en de rekbaarheid van je haren, wat het een stuk kwetsbaarder maakt. Als je direct na het douchen gaat kammen of borstelen is de kans groot dat je haar breekt. Het is beter om dat te doen als het droger is.

4 Strak samenbinden

Hiervoor geldt hetzelfde als voor het kammen, nat haar is gewoon een stuk kwetsbaarder. Als je het strak samenbindt trek je net als bij het kammen of borstelen aan je haren en is de kans groot dat ze breken. Je kunt het hooguit losjes opsteken of gewoon los dragen.

5 Naar bed gaan met nat haar

Voor het slapen nog even douchen is natuurlijk heerlijk, dan kun je lekker warm in bed gaan liggen en slaap je stukken lekkerder. Echter is het niet goed voor je haar om met natte haren te gaan slapen. Als je met natte haren op je kussen gaat liggen trekt het vocht erin, wat de ideale omstandigheden creëert voor bacteriën. Daarbij word je wakker met allerlei klitten en knopen in je haar en is het een garantie voor een bad hair day.

6 Producten op nat haar aanbrengen

Uiteraard kun je onder de douche best een shampoo bar of een conditioner gebruiken op je haren omdat je het er daarna weer uitwast. Haar is gewoon veel kwetsbaarder als het nat is en reageert dus heel anders op de haarproducten die je erop aanbrengt. De kans is dan ook groot dat ze niet de gewenste effecten zullen hebben.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *