Decoreer je huis met de natuur

Er is geen mooiere manier om het huis te decoreren dan met de natuur. Deze vorm van decoratie zal altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart. We zien tegenwoordig steeds meer natuur verdwijnen, waar vervolgens stedelijk gebied wordt aangelegd. Heel erg zonde naar mijn mening. Maar om die reden waardeer ik decoratie uit de natuur zo erg. In deze blog zal ik jullie 2 manieren meegeven om je huis met natuur te decoreren. 

Bloemenkransen 

Bloemen zijn altijd ‘the way to go’. Deze kleurrijke en geurrijke cadeaus van de natuur zullen ieder huis opfleuren. Een mooi samengestelde bloemenkrans zal passen in ieder interieur. Zelf kies ik voor een bloemenkrans met gedroogde bloemen. Droogbloem kransen blijven namelijk veel langer goed dan verse kransen. Waar je verse bloemen na een aantal weken ziet verdorren, blijven droogbloemen minstens een jaar goed. Met de juiste droogtechnieken blijven droogbloemen veel van hun mooie kleur, geur en vorm behouden. Er zal uiteraard wel iets verloren gaan waardoor ze er niet exact hetzelfde uitzien als verse bloemen. Maar de duurzaamheid, de prijs en het gemak in onderhoud zijn voor mij redenen genoeg om voor droogbloemen te kiezen.  

Guirlandes  

Een guirlande is nog een klassiek voorbeeld van een manier waarop je het huis met natuur kan decoreren. Guirlandes zijn langwerpige slierten van bloemen die een hele chique uitstraling geven. Deze zijn perfect om ergens in huis op te hangen als mooie decoratie uit de natuur. Ook kan je ze bij een chic diner als eyecatcher op tafel leggen. Familieleden zullen gegarandeerd onder de indruk zijn van zo’n mooi gedecoreerde dinertafel bij thanksgiving of kerst. Guirlandes zijn er ook van droogbloemen. Dit is iets wat ik zeker aanraad. Dan kan je namelijk diezelfde prachtige guirlande, waarmee je de dinertafel met kerst 2020 versierde, opnieuw gebruiken als tafeldecoratie voor kerst 2021. Dit is goed voor het milieu én je portemonnee   

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *