De zoektocht naar de ideale schoenen voor uw dochter

Het lekkere weer komt er weer aan en u bent voor uw dochter natuurlijk hard op zoek naar de perfecte schoenen voor in de lente en zomer. Het is buiten het uiterlijk van de schoen ook ontzettend belangrijk dat u een schoen kiest waar uw dochter prettig op kan lopen. In dit artikel geven we u een aantal tips voor het kiezen van de juiste schoen, zo weet u zeker dat uw dochter er deze lente/zomer goed bij loopt.

 

Voeten zijn niet symmetrisch

Voordat u de schoenen definitief houdt of mee naar huis neemt is het belangrijk dat u beide schoenen laat passen, voeten zijn namelijk niet symmetrisch. Het kan voorkomen dat de ene schoen wel goed zit, maar de ander niet. Dat is natuurlijk niet wenselijk en om die reden is het verstandig beide schoenen te passen. Vergeet ook niet een stukje te lopen of rennen om te kijken of er pijntjes of ongemakken ontstaan. 

 

Vergeet de sokken niet

Gaat uw kind de schoenen dragen met dikke lange sokken of juist met dunne korte sokken. Het kan een hoop schelen, neem daarom altijd het juiste paar sokken mee. Zo kunnen voeten kleiner zijn met dunne sokken waardoor de maat wellicht anders is. Ook kan uw kind het idee krijgen dat de schoenen niet schuren omdat ze bijvoorbeeld lange sokken aan heeft terwijl ze de schoenen juist met korte sokken gaat dragen. Kortom, met het meenemen van de juiste sokken voorkomt u een hoop problemen. 

 

Pas de schoenen aan het eind van de dag

Het is belangrijk nieuwe schoenen aan het eind van de dag te passen. Voeten zwellen namelijk in de loop van de dag een beetje op. Het is belangrijk om te weten of de schoenen dan nog steeds comfortabel zitten. Op deze manier weet u zeker dat u geen miskoop doet. 

 

Kies niet zomaar een maat

Voor elk schoenenmerk zijn de maten anders, u kunt niet zomaar een maat uitkiezen en kopen. Soms heeft uw dochter wel anderhalve maat groter of kleiner nodig dan u vooraf denkt. Laat u dus niet leiden door de maat, maar koop de schoenen echt op gevoel.  

 

Bekijk de zolen

Waar gaat uw kind de schoenen voor gebruiken? Dat is belangrijk om te weten voor u de schoenen koopt. Voor de ene activiteit zijn stroeve zolen net iets belangrijker dan voor de andere. Bij meisjes sneakers die bedoeld zijn voor de gymlessen is het verstandig een schoen te kiezen met veel grip, voor het kerstdiner hebben de zolen iets minder prioriteit. Het is goed om te weten dat rubberen zolen over het algemeen meer grip hebben dan leren zolen. Ook schoenen met veel profiel hebben uiteraard meer grip. Een tip is om voor de Shoesme sneakers te gaan. Shoesme heeft een groot aanbod in meisjes sneakers en de kwaliteit ligt zeer hoog.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *