Door de jaren heen zijn steeds meer vrouwen de zakelijke wereld in gegaan. Vroeger was dit nauwelijks mogelijk. Dit komt door bepaalde wetten. Wanneer een vrouw in 1965 trouwde, dan werd zij handelingsonbekwaam. Handelingsonbekwaam wil zeggen dat je niet bevoegd bent om bepaalde handelingen te verrichten. Zo mochten de vrouwen geen contracten aangaan, ook mochten zij geen grote aankopen doen. Vrouwen konden wel klein arbeid verrichten. Dit was vaak niet in de zakelijke wereld, maar bij iemand thuis. Hiervoor hoefde je je representatief te kleden. Wanneer een gehuwde vrouw inkomen had, dan kon de echtgenoot over dit inkomen van de vrouw beschikken. Vrouwen konden vroeger wel als ambtenaar werken. Wanneer zij trouwden, dan werden zij de dag na het huwelijk ontslagen. Tegenwoordig gaat dit allemaal niet zo. Mannen en vrouwen werken allebei hard. De wetten van vroeger zijn beëindigd. Vrouwen kiezen er nu ook steeds vaker voor om te werken en niet afhankelijk te zijn van iemand. Steeds meer vrouwen gaan de zakelijke wereld in. Hierbij wordt er ook zakelijk gekleed. Zakelijk kleden kan ook door het gebruik van accessoires. Je kunt hierbij denken aan een business tas dames en leren laptoptassen 

Corona en thuiswerken 

Thuiswerken werd de norm toen de coronacrisis uitbrak. Zowel volwassene als kinderen moesten al het werk thuis doen. Mensen die een beroep hebben, waardoor je niet thuis kon werken, moesten wel de deur uit. Dit gold vaak niet voor mensen uit de zakelijke wereld. Deze mensen moesten wel gewoon thuiswerken. Bij het thuiswerken veranderde de kledingstijl. Er werd vaker gekozen voor comfort.  

Accessoires 

Om je zakelijke outfit helemaal af te maken kun je gebruik maken van verschillende soorten accessoires. Je kunt denken aan bijvoorbeeld laptoptassen of business tassen. Dit geeft een zakelijke look. Hierdoor word je ook sneller serieuzer genomen. Ook kun je door middel van simpele sieraden je zakelijke look helemaal afmaken.  

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *