DE WOONTRENDS VAN 2021

Wooninrichting is een dynamisch begrip. Elk jaar en elk seizoen zijn er weer nieuwe trends op het gebied van wonen. In deze blog delen we de 4 mooiste woontrends van 2021.

Trend 1: Duurzaam design

Duurzame producten zijn in 2021 belangrijker dan ooit. Steeds vaker willen mensen producten in huis die zijn gemaakt met respect voor natuur, mens en dier. Duurzame producten zijn onder andere producten gemaakt van bamboe, biologisch katoen, linnen en alpacawol. Ook gerecyclede materialen of tweedehands producten worden steeds populairder. Denk aan bloempotten gemaakt van oude autobanden of een tweedehands tafel die je gemakkelijk zelf kunt opknappen. Dit is ook perfect toe te passen in een kleine keuken.

Trend 2: Natuurlijke tinten en ronde vormen

Dit jaar gaan we veel natuurlijke tinten en ronde vormen terugzien in de Nederlandse woningen. Natuurlijke tinten, vormen en materialen stralen rust uit en dat is een fijn gevoel om in thuis te komen anno 2021. Denk bij deze trend aan veel verschillende nude kleuren in huis, ronde vormen in meubels en accessoires en veel lichtinval. Ga in de woonkamer voor lichtdoorlatende raambekleding zoals shutters, jaloezieën of vitrage. Bestel de raamdecoratie in natuurlijke materialen of nude kleuren. Zo matchen ze perfect bij deze woonstrend. Denk bij accessoires aan een grote ronde vaas met droogbloemen als statement piece op je bijzettafel of een grote spiegel aan de muur met een organische curvy vorm om in weg te dromen. Een opgeruimd en georganiseerd huis staat centraal in deze woonstijl.

Trend 3: ‘Brave Ground’

De Flexa kleur van het jaar 2021 is ‘Brave Ground’. Deze neutrale bruintint brengt rust in de ruimte en laat andere kleuren in huis schitteren. Laat deze kleur terugkomen op je keukenkastjes, in het meubilair of op de muren. Deze kleur combineert perfect met andere kleuren, zoals groen en roze. Match de neutrale bruintint met een frisse kleur en geef jouw interieur een volledig nieuwe look. Je woonkamer inrichten was nog nooit zo makkelijk.

Trend 4: Haal de natuur in huis

Niet alleen de natuurlijke tinten worden in huis gehaald, maar ook de natuurlijke producten. Al jaren halen we bloemen en planten in huis en ook dit jaar is het weer raak. Door de natuur in huis te halen creëer je binnen een fijne en gezonde leefomgeving. Planten zorgen namelijk voor een goede luchtkwaliteit in huis en hierdoor blijf je door de dag heen rustiger en geconcentreerder. Planten en bloemen worden aangevuld met natuurlijke materialen zoals rotan, riet en hout.

2021 staat dus volledig in het teken van natuur, rust en kalmte: iets wat we allemaal kunnen gebruiken dit jaar!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *