Mesotherapie is een techniek die injecties van vitamines, enzymen, hormonen en plantenextracten gebruikt om de huid te verjongen en aan te halen, en overtollig vet te verwijderen. Het werd oorspronkelijk gebruikt om pijn te verlichten. In de jaren daarna is het populair geworden in de Verenigde Staten en andere delen van de wereld.

Tegenwoordig wordt mesotherapie gebruikt om:

  • Vet te verwijderen in gebieden zoals de maag, dijen, billen, heupen, benen, armen en gezicht
  • Cellulitis te verminderen
  • Rimpels en lijnen te vervagen
  • Losse huid strakker te maken
  • Het lichaam opnieuw te contouren
  • Haarverlies tegen te gaan

De techniek maakt gebruik van zeer fijne naalden om een ​​reeks injecties in de middelste laag (mesoderm) van de huid af te geven. Het idee achter mesotherapie is dat het onderliggende problemen zoals een slechte bloedsomloop en ontstekingen corrigeert die huidschade veroorzaken.

Kan Mesotherapie worden gebruikt tegen haaruitval?

Naast het behandelen van rimpels en het verwijderen van ongewenst vet, wordt mesotherapie ook gebruikt om haarverlies te behandelen. De behandeling injecteert natuurlijke plantenextracten, vitamines of medicijnen zoals finasteride en minoxidil in het hoofd.

De effecten van mesotherapie haar:

  • Corrigeert hromoonevenwichtigheden in en rond de haarzaakjes
  • Levert voedingsstoffen aan het haar
  • Verbetert de bloedcirculatie

Wat gebeurt er tijdens een mesotherapie behandeling?

Tijdens elke sessie kunt u al dan niet verdovende middelen op uw huid aanbrengen. U krijgt een reeks injecties met een speciale korte naald. De naald kan aan een mechanisch pistool worden bevestigd om vele injecties achter elkaar te leveren.

De injecties kunnen op verschillende diepten worden gegeven – van 1 tot 4 millimeter in uw huid – afhankelijk van de aandoening die u heeft behandeld. Uw arts kan de naald onder een hoek in uw huid plaatsen of tijdens het injecteren heel snel met zijn pols slaan. Elke injectie mag slechts een kleine druppel van de oplossing in uw huid brengen.

Je hebt waarschijnlijk verschillende mesotherapie-sessies nodig om het gewenste effect te krijgen. U kunt verwachten om 3 tot 15 keer terug te keren naar de arts. In het begin krijgt u de injecties elke 7 tot 10 dagen. Als uw huid begint te verbeteren, worden de behandelingen uitgerekt tot eenmaal per twee weken of eenmaal per maand.

Waar kunt u terecht voor een mesotherapie behandeling?

Je kunt op diverse locaties terecht voor een mesotherapie behandeling. In Noord-Brabant kun je terecht bij Sense Huidverzorging in Oosterhout. U kunt terecht bij deze schoonheidsspecialiste Oosterhout.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *