De voordelen van bamboetextiel op een rij

Heb jij een kledingwinkel? Graag vertellen we je over de nieuwe trend: bamboetextiel. Ga jij kleding inkopen voor je eigen winkel, dan is het goed om kleding van bamboetextiel te overwegen. Maar waarom? Wat is er zo goed aan bamboetextiel? En waarom is het uitermate geschikt voor het maken van kleding? Dat vertellen we in dit artikel.

 

Wat is bamboetextiel?

Bamboetextiel is textiel dat van de vezels van bamboeplanten wordt gemaakt. Die vezels worden omgetoverd tot een speciale stof die we viscose noemen. Het mooie aan het verbouwen van bamboe is dat het heel wat voordelen heeft vergeleken met bijvoorbeeld katoen, dat ook uit vezels bestaat. Bamboe heeft niet zoveel pesticiden nodig en groeit supersnel, als een soort groeikampioen. Het kan eigenlijk overal groeien en als je het knipt, groeit het gewoon weer aan. Dat maakt het zo handig, want je kunt het zelfs laten groeien op stukken land die niet geschikt zijn voor andere soorten landbouw. Daarbij is bamboe een hernieuwbare grondstof – goed voor het milieu, dus!

 

Wat zijn de voordelen van bamboetextiel?

 

  • Bamboe is hypo-allergeen (je kunt er niet allergisch voor zijn);
  • Bamboetextiel heeft een zeer hoge vochtabsorptie;
  • Bamboetextiel is thermo-regulerend, het houdt je lichaamswarmte vast;
  • Bamboe is een hernieuwbare grondstof, dus goed voor het milieu.

 

Waar koop je kleding van bamboetextiel in?

Heb jij er ooit aan gedacht om voor jouw winkel je eigen kledinglijn te beginnen? Geen zorgen, de kosten bij een textielexpert hoeven echt niet de pan uit te rijzen. En als je toevallig interesse hebt in bamboetextiel, dan staan de vriendelijke mensen van M.G. van Meel B.V. klaar om je langs de leukste stoffen en fabrikanten te gidsen. Met hun jarenlange ervaring in de productie van kleding van bamboetextiel, kunnen zij je helpen een geweldige kledinglijn te produceren. Meer weten? Bezoek de website mgvanmeel.nl.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *