De leukste manieren om in beweging te blijven

Nu de sportscholen al zo lang gesloten zijn worden je standaard thuis work-outs misschien een beetje saai en kan het moeilijk zijn om de motivatie en discipline te vinden om toch regelmatig in beweging te blijven. Dé beste tip daartegen is het samen sporten. Dat is natuurlijk ook wat lastiger nu, maar er is nog genoeg mogelijk door buiten te sporten óf met mensen uit je eigen huishouden! Probeer ook eens wat nieuws om uit de sportverveling te komen, misschien ontdek je wel je favoriete nieuwe sport.

Op verkenning met je kind

Fietsen is een hartstikke goede work-out. Om het leuker te maken stel ik voor om je kind gezellig mee te nemen. Laat hem of haar lekker zelf fietsen als ze dat kunnen, of neem je kleintje mee in een fietsstoeltje, dat is dan meteen een extra sportieve uitdaging. Neem dan gezellig een route langs wat weilanden om koeien, paarden en schapen te spotten. Misschien zijn er zelfs al lammetjes te zien!

Thuis werken

Nu er veel thuis wordt gewerkt en kinderen niet naar school kunnen is het af en toe fijn dat opa en oma er op uit kunnen met de kinderen, dat zorgt voor onvergetelijke momenten waarop je  met plezier terugkijkt.  Daarnaast kan je dan thuis geconcentreerder werken. Ook  op een elektrische fiets is het goed mogelijk met kinderen te fietsen, zolang je de instructies voor bevestiging van het fietsstoeltje goed naleeft is dat een veilige en sportieve manier om  met de kinderen op pad te gaan en lekker te genieten van de voorjaarszon.

Sportdate met vrienden

De laatste tip is vooral voor de discipline. Heb je al een favoriete sport of work-out, maar vind je het moeilijk om dit ook echt regelmatig te doen. Spreek dan met een vriend of vriendin af om samen te fietsen. Dit is een mooie  en gezellige manier om elkaar weer te spreken en toch de regels na te volgen.  Bel elkaar, ga tegelijk sporten en houd elkaar verantwoordelijk voor je sportieve voornemen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *