De leukste activiteiten tijdens schoolvakanties

Schoolvakanties met je kind zijn natuurlijk de leukste tijden van het jaar. Toch is het soms lastig om ervoor te zorgen dat je kind zich niet gaat vervelen. Natuurlijk is dit in veel gevallen niet lastig: voetballen met vriendjes, gamen op de PlayStation of trampolinespringen kunnen kinderen namelijk uren doen. Toch wil je ze ook een onvergetelijke vakantie geven met een unieke activiteit. Wat is dan een goed idee? Dat is natuurlijk erg afhankelijk van wat je kind leuk vindt, maar hier vind je in ieder geval een aantal leuke idee├źn.

Voetbalkamp

Veel kinderen zijn dol op voetbal. Natuurlijk is dit iets wat de meeste ouders aanmoedigen: in de buitenlucht sporten samen met andere kinderen zorgt voor een verbetering van gezondheid, motoriek en sociale vaardigheden. Bovenal biedt het je kind een hoop plezier. Een voetbalkamp is dan ook de ideale activiteit tijdens een schoolvakantie. Zo speelt je kind met veel andere kinderen en is hij/zij gezond bezig. Je kan dit vaak bij de plaatselijke voetbalclub doen, maar je zou er dus ook voor kunnen kiezen om dit bij een profclub, zoals Feyenoord, te laten doen.

Kindervakantieweek

Samen met andere kinderen uit dezelfde buurt bezig zijn. Dat is waar de kindervakantieweek voor staat. Hiervoor geldt dat geen enkele kindervakantieweek hetzelfde is. Wat deze in overeenkomst hebben is dat kinderen spelenderwijs leren samenwerken en nieuwe vrienden maken met andere kinderen uit dezelfde buurt. Vaak worden hier activiteiten gedaan als het bouwen van een hut of apenkooien: voor ieder kind zitten er dus leuke activiteiten bij. Je zou er eventueel ook zelf voor kunnen kiezen om begeleider bij de kindervakantieweek van jouw stad / dorp te worden.

Avondvierdaagse

In veel dorpen en steden wordt ieder jaar een avondvierdaagse (of driedaagse) georganiseerd. Hier kan je dan samen met je kind iedere avond een aantal kilometer lopen. Je kan er daarnaast voor kiezen om je kind samen met vriendjes te laten lopen. Zo is je kind actief bezig en is dit samen met zijn/haar vriendjes ook nog eens erg gezellig.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *