De basisbehoeften van je pasgeboren baby

Gefeliciteerd! Jouw kleine wonder is geboren. Wat een spannend moment in jouw leven, want dit is natuurlijk een nieuwe fase. Een nieuwe baby eist natuurlijk veel aandacht. Soms kun je makkelijk schatten waar je baby behoefte aan heeft en op andere momenten kan dit behoorlijk lastig zijn. Wil jij weten hoe je beter op de behoeftes van jouw baby kunt inspelen? In dit artikel zullen bij je alles vertellen over de basisbehoeften van een baby.

 

Lichamelijke behoeften

Elke baby heeft lichamelijke behoeften. Dit overkoepelend concept kun je weer onderverdelen in andere onderdelen. Zo zal jouw baby ongetwijfeld voeding nodig hebben. Jouw baby zal je dan ook zeker een sein geven. Vaak doen baby’s dit door te gaan huilen. In de meeste gevallen zul je de baby dan borstvoeding of babyvoeding geven. Hiernaast is het hebben van babyverzorging is hierbij een must. Je zult bad accesoires, billendoekjes, pamper, een aankleedkussen, washandjes en badhanddoeken nodig hebben. Tot slot weten we allemaal dat baby’s veel rust nodig hebben. Een pasgeboren baby slaapt ongeveer 14 tot 18 uur per dag. Het is belangrijk dat de baby slaapt, omdat dit bijdraagt aan de groei van de baby. Je kunt hierop inspelen door specifieke bedtijden voor de baby aan te houden.

 

Affectie en veiligheid

Baby’s zijn kwetsbaar, daarom hebben ze veel liefde nodig. Liefde geven gaat heel natuurlijk. Echter kun je hier bewust op inspelen door de baby regelmatig te knuffelen en warmte te geven. Hiernaast heeft de baby ook behoefte aan beweging. Je baby wil de wereld gaan ontdekken. Op die momenten kan het zijn dat jouw baby gaat trappelen, zwaaien met de handjes en lacht. Op gegeven moment gaat de baby zelf moeite maken om zelf te draaien en te kruipen. Je kunt jouw baby stimuleren door middel van babyspeelgoed. Wat je kiest hangt uiteraard af van hoeveel maanden oud jouw baby is. Naast je affectieve kant, is veiligheid belangrijk. Dit kun je doen door aan te sluiten bij de ontwikkeling van jouw kind en liefdevol en warm te zijn. Zo zal jouw baby zich veilig voelen.

 

Kortom, wanneer jouw kersverse wonder ter wereld is gekomen, is het belangrijk dat er wordt ingespeeld op de basisbehoeften van de baby. Baby’s zullen vaak een sein geven dat ze iets nodig hebben door te gaan huilen. Daarnaast hebben baby’s slaap, affectie en veiligheid nodig zodat ze de ruimte krijgen om goed te groeien.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *