Black is back: de schoonheid van zwarte meubelen

Waar voorheen de huizen vooral wit kleurden, tonen mensen tegenwoordig meer lef door steeds vaker zwart toe te voegen aan de leefruimte. En wij van VrouwenStijl snappen dat helemaal. Zwart geeft pit aan een interieur en doet alles behalve vervelen. Ga er volledig voor of kies voor een paar opvallende accessoires. Met zwart is van alles mogelijk. Zwart is een neutrale kleur en daardoor niet trendgevoelig. Schaf je vandaag een zwart meubel aan dan hoef je niet bang te zijn dat het volgend jaar weer de deur uit kan. Mocht de liefde voor zwarte meubelen nog niet helemaal overgeslagen zijn, dan hopen we je door dit artikel wellicht te inspireren. 

 

Sfeermaker in huis

Zwart, donker en somber? Alles behalve! Door je meubels zwart te toveren met een likje verf of nieuwe zwarte meubels in huis te halen creëer je juist warmte en geborgenheid. De donkere kleur geeft een behaaglijk gevoel. Omdat zwart een prikkelvrije omgeving schept, wordt het zelfs als een rustgevende kleur gezien. Dat maakt de kleur ideaal voor in de slaapkamer. Zeg maar dag tegen onrust in je koppie en hallo tegen je nachtrust. Uiteraard is zwart niet alleen passend in de slaapkamer, maar kan vrijwel iedere ruimte wel een item in deze kleur gebruiken. Wat dacht je van een chique zwarte eettafel in de eetkamer of een stijlvol zwart TV meubel voor in de zithoek? Een paar mooie stoelen of klassieke vazen erbij en het plaatje is al snel compleet, want doordat zwart al elegant is van zichzelf heeft het niet veel poespas nodig.

 

Perfecte match

Net als wit, is zwart vrijwel overal mee te combineren. Het maakt dus eigenlijk niet uit wat je woonstijl is: een zwart meubel past er altijd tussen. Het enige waar je rekening mee dient te houden is de grootte van de ruimte. Bij kleine kamertjes zijn vaak een paar subtiele accenten al genoeg. Gaat het om een grote ruimte? Dan kun je los! Zwarte wanden, tafels, kasten, accessoires, niks is te gek. Maar als we een tip mogen geven: werk met lagen en verschillende texturen. Ga bijvoorbeeld voor een robuuste kast en eettafel van mangohout van De Meubel Importeur en hang daar matte industriële lampen boven. Voeg nog een beetje goud toe voor een chique effect en je kent de ruimte niet meer terug.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *