Bespaar op je energiekosten met dakisolatie

De winter komt er weer aan en de temperaturen dalen al flink. Je wilt tijdens het werk niet in de kou zitten, maar ook geen torenhoge energierekening omdat je de kachel hoog moet stoken. Een van de beste manieren om geld te besparen op je energiekosten, is het isoleren van je dak. Dit zorgt er namelijk voor dat er als het ware een ‘’warm kleedje’’ om je huis zit. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het isoleren van je dak, zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over je energierekening!

Isoleren van je dak

Door je dak te isoleren bespaar je een hoop energie, en ook geld. De kou komt namelijk niet door je dak heen, en zo blijft je huis een stuk warmer. Daarnaast is het isoleren van je dak ook nog eens goed voor het milieu! Een win-win situatie dus. Je kunt bij hardeman isolatie bijvoorbeeld kiezen voor zonnepanelen, geïsoleerde dakpanelen of ongeïsoleerde panelen. Isolatie verdient zich snel terug in de energiekosten die je elk jaar weer bespaart.

Geïsoleerde dakplaten

Een van de populairste opties zijn geïsoleerde dakplaten. Dit zorgt namelijk voor een constante temperatuur in alle ruimtes van het huis, waarin het warm of juist koeler moet zijn. Daarnaast verminderen geïsoleerde dakplaten ook nog eens geluidsoverlast! Een ideale optie dus, waarin je je investering snel terugverdient. Er zijn verschillende varianten geïsoleerde dakplaten, dus er is altijd wel een die past bij jouw huis en situatie.

Het isoleren van een schuin dak

Heb jij een hellend/schuin dak? Dan kun je ervoor kiezen om je dak van binnen- of buitenaf te isoleren. Het buitenaf isoleren van je dak kost wat meer tijd, maar is wel effectiever. De dakpannen moeten eerst verwijderd worden, waarna de isolatieplaten aangebracht kunnen worden. Deze moeten wel geplaatst kunnen worden op een bestaand dakbeschot. Als je dit niet hebt, kun je ervoor kiezen om je hellende dak met zelfdragende dakplaten te isoleren.

Het zelf isoleren van je dak

Wanneer je je dak van binnenuit gaat isoleren, kun je er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Hierbij komen dan alleen materiaalkosten kijken. Wel is het belangrijk dat het isoleren van je dak goed wordt uitgevoerd, omdat er anders kans op vocht en schimmel ontstaat. Het is daarom aan te raden om dit door een bedrijf te laten doen, om zo optimaal plezier te hebben van je dakisolatie.

Subsidies voor isolatie

Er bestaat een landelijke subsidie voor isolatie van je huis. Deze bedraagt een vast bedrag per vierkante meter. Je komt alleen in aanmerking voor deze subsidie wanneer je de isolatie door een extern bedrijf laat uitvoeren, dus niet wanneer je het zelf doet. Ook moet je een bepaalde minimale isolatiewaarde behalen, dit kun je op internet vinden. De subsidies voor dakisolatie kunnen per provincie of gemeente verschillen. Kijk dus altijd op de website van jouw gemeente of provincie voor meer informatie hierover. Daarnaast zijn er ook verschillende voordelige leningen die je kunt afsluiten wanneer je besluit je huis te isoleren. Succes en bespaar op energiekosten!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *