vrouwen

Bereid je woning voor op de zomer!

Yes, de zomer komt er weer aan! Momenteel mogen we al genieten van heerlijk lente weer en we gaan in een rap tempo richting het zomerseizoen. Als het net zo’n zomer wordt als in 2018 kun je die korte broek wel alvast klaarleggen. Niet alleen je kleding pas je aan op dit warme weer, ook je woning maak je zomerproof. Natuurlijk ga je niet je huidige bank direct vervangen omdat er een ander seizoen aankomt, het kan heel simpel met kleine aanpassingen!  Kom erachter hoe je jouw woning helemaal zomerproof kunt maken.

Stap 1: Zomerse kleuren

Allereerst moet je eens goed naar je interieur gaan kijken. Welke kleuren overheersen er nu en wat zijn je eyecatchers? Mocht je veel donkere winterse tinten in je woning hebben, is het te overwegen om een gedeelte een nieuwe fris kleurtje te geven. Kleuren die de woning op kunnen frissen zijn groen, roze en geel.  Groen kan je verwerken door meer planten in je woning te zetten of je kunt een halve muur roze verven of je gaat voor een gele staande lamp.  Niet alleen felle kleuren kunnen voor zomerse sferen zorgen, mocht je meer van neutrale tinten houden kies dan voor beige, crème, bruin en wit. Een voordeel is dat een  Scandinavisch Interieur van zichzelf al die frisse lente uitstraling heeft door de wit- en pasteltinten! Om dit nog beter naar voren te laten komen kun je kleine veranderingen doen zoals de kussentjes op de bank vervangen.

Stap 2: Schaduw

Misschien wel het allerbelangrijkste is dat je tijdens een warme dag je huis lekker koel blijft. Nu hangt de temperatuur in je woning af van meerdere dingen. Zonwering is bijvoorbeeld iets waar je zelf invloed op hebt. Wanneer de zon elke dag volop schijnt is het wel fijn dat er raamdecoratie hangt wat dat goed tegenhoudt. Denk aan plisségordijnen met een verduisterende stof! Deze kun je ook nog eens goed combineren met vitrage. Die combinatie geeft een frisse zomerse look aan je woning en je kunt er ook nog van genieten tijdens andere seizoenen. Nu je de geschikte raamdecoratie in je hoofd hebt, kun je natuurlijk ook nog een airco aanschaffen voor extra verkoeling. Voor buiten ga je voor een parasol, een zonnescherm of je gaat voor een overkapping in de achtertuin! Jouw  raambekleding op maatvind je bij Veneta.com.

Stap 3: Bloemen en planten

Oh wie houdt er niet van bloemen! Helemaal in de zomer een heerlijke bos bloemen in huis. Fleurt je woning natuurlijk helemaal op en je wordt er zelf ook nog eens heel vrolijk van. Mocht je geen held zijn met het verzorgen van bloemen o f planten? No worries! Je kunt op veel plekken ook mooie ‘nep’ bloemen en planten krijgen. Daarnaast zijn cactussen of vetplantjes vaak wel redelijk makkelijk te verzorgen!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *