Afvallen doe je met groene smoothies

Groene smoothie zijn ideaal voor de vetverbranding. Ze zijn vetarm maar tegelijkertijd toch rijk aan voedingsstoffen en vezels. Afvallen met groene smoothies wordt een koud kunstje als je weet waar je op moet letten. In dit artikel kom je er alles over te weten.

Hoe maak je een groene smoothie?

Laten we bij het begin beginnen; het maken van een groene smoothie. Een groene smoothie kan het beste worden gemaakt met een blender. Dit is goedkoper als met behulp van een slowjuicer en belangrijker nog: de vezels blijven in een blender bewaart terwijl deze in de slowjuicer achter blijven. De vezels zijn belangrijk als je af wilt vallen. Deze zorgen voor een gevoel van verzadiging en zorgen ervoor dat de suiker langzaam opgenomen worden.

De basis van een groene smoothie wordt gevormd door een vloeistof. Hiervoor kan water of een melkvervanger worden gebruikt. Geschikte vloeistoffen water, kokoswater, kokosmelk, kokosdrink, amandeldrink of rijstdrink. Melk of yoghurt zijn niet geschikt. Deze bevatten vet en ze verminderen dat bepaalde voedingsstoffen uit de groente goed opgenomen kunnen worden.

Naast een vloeistof zijn er groene bladgroenten en fruit nodig. Meestal wordt er spinazie of boerenkool gebruikt als bladgroenten. Deze kan je gesneden en gewassen kopen zodat ze zo de blender in kunnen. Fruit hoeft ook niet exotisch te zijn. Dit kan gewoon een appel, sinaasappel of banaantje zijn. Wil je de smoothie wat exotischer maken dan kan je hier nog andere vruchten aan toevoegen zoals ananas, passievrucht, watermeloen, blauwe bessen of bramen.

Het beste maak je gebruik van een groene smoothie recept. Deze kan je gratis van smoothiesmuller.nl halen. Dat zijn recepten die veel mensen lekker vinden zodat je zeker weet dat je in ieder geval de juiste ingrediënten met elkaar hebt gecombineerd. 

Gezonde vetzuren

Wil je gaan afvallen met groene smoothies dan zal je deze moeten gaan gebruiken als maaltijdvervangers en niet als tussendoortje. Gebruik je ze als tussendoortje dan zijn het alleen maar extra calorieën die je eet, daar val je natuurlijk niet van af. Om af te vallen hou je het bij 3 maaltijden per dag. Het ontbijt of de lunch ga je vervangen met een groene smoothie. Normaal gesproken eet je misschien brood als ontbijt of lunch. Deze vervang je dan door een groene smoothie.

Om tot de volgende maaltijd door te kunnen gaan is het wel belangrijk dat je groene smoothie voor verzadiging zorgt. Een groene smoothie bevat echter nauwelijks vetzuren. Het is daarom goed om deze er aan toe te voegen. Het is daarbij wel belangrijk dat dit gezonde vetzuren zijn. Hiervoor kan je gebruik maken van een kwart avocado die je mee doet in de blender als je de smoothie maakt. Een avocado is rijk gezonde omega 9 vetzuren en zorgen ervoor dat je langer vol zit.

Je kunt ook een eetlepel chiazaad of lijnzaad aan de smoothie toevoegen. Deze zijn rijk aan omega 3 vetzuren. Deze zijn belangrijk voor je gezondheid en helpen bij het afvallen door je hormoonhuishouding te reguleren. 

Eiwitten

Is de periode tussen twee maaltijden te lang om te overbruggen op een groene smoothie dan kan je overwegen om eiwitten aan je smoothie toe te voegen. Je kunt hiervoor een eiwitpoeder gebruiken die je aan de smoothie toe voegt tijdens het blenden. Het beste gebruik je hiervoor een eiwitpoeder op plantaardige basis. Hiermee voorkom je dat voedingsstoffen niet goed opgenomen kunnen worden. Je kunt ook wat hennepzaad aan je smoothie toevoegen. Hennepzaad is een bijzonder superfood. Het bevat alle essentiële aminozuren en het voorziet je lichaam ook nog eens van gezonde vetzuren. Andere superfoods die rijk aan eiwitten zijn: spirulina, chlorella en chiazaad. 

Gebruik verse ingrediënten

Vers groente en fruit bevat het meeste voedingsstoffen. Je lichaam heeft zoveel mogelijk voedingsstoffen, zoals vitamines, antioxidanten, mineralen en spoorelementen nodig tijdens het afvallen. Bij een tekort aan bepaalde voedingsstoffen zal het lichaam trek krijgen in voedingsmiddelen waarin deze voedingsstoffen zitten zodat je meer gaat eten. Door je lichaam te voorzien van alle voedingsstoffen voorkom je dit. En aangezien je afvalt door minder te eten bestaat er een verhoogd risico dat er tekorten aan voedingstoffen ontstaan.

Je kunt ook ingevroren fruit kopen in sommige supermarkten. Dit is handig omdat je dan altijd fruit in huis hebt en bovendien maak je er lekker koele smoothies mee. Het risico van ingevroren fruit is dat er soms siroop of andere suikers aan toegevoegd is. Dit maakt het fruit natuurlijk lekker zoet maar het kan je afvaldoelstellingen behoorlijk verpesten. Controleer daarom altijd goed de ingrediënten als je ingevroren fruit wilt kopen. 

Vertrouw niet alleen op groene smoothies

Wil je afvallen met groene smoothies dan zijn er tal van andere zaken die je nog kunt doen om het proces te versnellen. Besef dat de groene smoothie die je als ontbijt hebt gedronken, geen vrijbrief is om bij het avondeten dan maar te eten wat je wilt. Ook hier zul je het gezonde verstand moeten gebruiken en oog moeten hebben voor portiegrote.

Het helpt ook als je meer gaat bewegen of sporten om het afvalproces te versnellen. Beweging zorgt ervoor dat je lichaam beter glucose kan opnemen, het verlaagt de insulineweerstand. Hierdoor heeft je lichaam minder insuline nodig. Insuline is een hormoon wat vetopslag bevordert. Door de insulinewaarden laag te houden kan je lichaam beter het lichaamsvet gaan verbranden.

Om vet te kunnen verbranden is het ook van belang dat je lichaam voldoende rust heeft. Streef naar minimaal 7 uur nachtrust. Slaap je minder dan wordt de hormoonhuishouding verstoort en kan het lichaam geen vet meer verbranden. Stress maakt ook hormonen aan die vetverbranding kunnen tegenhouden. Zorg daarom ook voor voldoende ontspanning, dit bevordert het afslankproces. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *