Advies en informatie over vrouwencondoom

Een vrouwencondoom beschermt je tegen een ongewenste zwangerschap. Het zorgt ervoor dat de romantische avond niet wordt verstoord, doordat je het vooraf in kan brengen. Daarnaast geeft het je vrijheid, doordat je zelf kan bepalen of je het in wil doen, in plaats van dat je de keuze aan de man overlaat. Tenslotte is het ook prettig als het binnenin wat gevoelig is, bijvoorbeeld na een bevalling.

Risico’s

Een vrouwencondoom beschermt je goed, mits je het op de juiste wijze inbrengt en gebruikt. Het is belangrijk dat je goed de gebruiksaanwijzing leest en dat je partner niet naast het zakje van het condoom zit. Wanneer het condoom op de juiste manier wordt gebruikt, beschermt het je voor 95% tegen zwangerschap en soa’s. Dat betekent dus dat het bij 5% van de vrouwen toch kan leiden tot een zwangerschap. Hou er wel rekening mee dat je vooraf op geen enkele manier seksueel contact mag hebben, voordat het vrouwencondoom goed op zijn plek zit, anders wordt de kans op zwangerschap of soa’s groter. Na het naspel is het noodzakelijk het vrouwencondoom direct weg te gooien en meteen je handen te wassen. Op die manier krijg je niet alsnog een soa of raak je alsnog zwanger.

Voordelen

De vrouwencondooms zijn ontzettend dun, waardoor het voelt alsof je niks gebruikt. Het kan erg prettig zijn als het binnenin wat gevoelig is, bijvoorbeeld als je net een kindje hebt gekregen. Sowieso is het dan ook prettig om nog even geen hormonen te gebruiken, gezien het toch al een emotionele rollercoaster is op dat moment. Ook bij een sperma-allergie is het handig om een vrouwencondoom te gebruiken. Het prettige van een vrouwencondoom is dat je het tot acht uur vooraf in kunt brengen. Zo hoeft het niet de romantische avond te verstoren om eerst te moeten zoeken naar protectie. Met een vrouwencondoom heb je het heft in eigen handen en weet je zeker dat je goed beschermd bent. Want ja, hoe goed ken jij je bedpartner eigenlijk? Weet je zeker dat hij op dat moment wel nadenkt over zoiets belangrijks? Het bloed zit namelijk op dat moment ergens anders?!

Plezier onder de lakens

Tegenwoordig wordt er ontzettend veel aangeboden als het gaat om speeltjes. Vaak denk je hierbij aan vibrators of handboeien. Maar voordat we Vijftig Tinten Grijs gaan naspelen, kun je ook aan minder extreme items denken. Ben je bijvoorbeeld bekend met een al dan niet vibrerende cockring? Deze geeft extra plezier voor allebei. Handig om wél een keer tegelijkertijd een orgasme te krijgen. Natuurlijk is opwarming (ook wel voorspel genoemd) ook een belangrijk deel om tot een leuke avond te komen. Soms heb je daar als vrouw zijnde wat hulp bij nodig. En gelukkig is dat er in overvloed! Moest je het twintig jaar geleden nog doen met dat plakkerige spul, tegenwoordig zijn er allerlei soorten Durex glijmiddel, waarbij je onder andere kan kiezen uit verschillende fruitsmaakjes, 100% natural, Tingle, Extra Sensitive of 2-in-1 massagegel. Voor ieder wat wil(d)s!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *