Wanneer het weer warmer weer wordt, wil je het graag koel houden in jouw huis. Je kunt daar op verschillende manieren voor zorgen, zoals met een ventilator. Dit apparaat brengt lucht in beweging en heeft, afhankelijk van het type, nog meer handige functies. In deze blog lees je vijf voordelen van een ventilator. 

 

Het ververst de lucht

 

Er zijn meerdere apparaten die ervoor zorgen dat het klimaat in jouw woning of kantoor gezond blijft. Een ventilator is daar één van. Dit apparaat brengt lucht in beweging, waardoor het gaat stromen. Dat zorgt ervoor dat de lucht in een ruimte steeds wordt ververst. Ziektekiemen en vieze geurtjes die in de lucht zweven zullen verdwijnen en bovendien maakt bewegende lucht ademen gemakkelijker. 

 

Het brengt verkoeling

 

Een ventilator zorgt er niet voor dat de temperatuur gaat dalen, wat een airco wel doet, maar het zorgt wel voor luchtverplaatsing, wat aanvoelt als een heerlijk briesje. Jouw lichaam kan door de verplaatsende lucht zijn warmte beter kwijt, waardoor jij het gevoel zal hebben dat je minder warm bent. Op die manier zorgt het voor verkoeling, maar dan op een natuurlijke manier.

 

Energiezuiniger dan een airco

 

Veel mensen zullen bij het creëren van een koel huis vooral denken aan een airco. Echter, dat apparaat is een energievreter. Een ventilator daarentegen gebruikt relatief weinig energie, waardoor het duurzamer is om deze een langere tijd aan te laten staan. Wanneer je de ruimte verlaat waar de ventilator in staat, kan je hem eenvoudig en snel uitzetten of meenemen. Het heeft namelijk meestal een licht gewicht. Bovendien kan je van een ventilator ook een soort airco maken. Zet er flessen water die in de vriezer hebben gelegen voor en het blaast koele lucht de ruimte in. Naast dat een ventilator energiezuiniger is dan een airco, is het ook goedkoper in aanschaf.

 

Het apparaat is erg stil 

 

Hoe hoger het vermogen of hoe harder de luchtstroom, hoe meer geluid het apparaat produceert. Echter, over het algemeen is dat geen hoog geluidsniveau. Vooral een plafondventilator ventileert geluidsarm. Veel ventilatoren hebben daarnaast een slaapmodus, waarin hij weinig geluid maakt. Ideaal voor wanneer het ’s zomers ook ’s nachts warm is.

 

Sommige ventilatoren hebben een verwarmingsfunctie

 

Enkele ventilatoren bieden niet alleen uitkomst tijdens warme zomerdagen, maar kunnen ook in de winter ingezet worden. Deze kunnen namelijk naast koele lucht, ook warme lucht blazen. Bovendien werken ventilatorkachels efficiënter dan standaard elektrische kachels. Ze worden snel warm en verspreiden de warme lucht snel door de ruimte. Erg fijn voor jouw koude zolderkamer, waar geen CV is. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *