5 Tips om je huid langer jong te houden

Tegen ouder worden doen we niets, maar tegen de veroudering van je huid is wel wat te doen. Onze huid is namelijk onderhevig aan vele factoren die ervoor zorgen dat de huid langer jong blijft of juist sneller veroudert. Met deze 5 eenvoudige tips zorg jij ervoor dat jouw huid langer jong blijft.

1. Voorkom overmatige blootstelling aan zon

Iedereen weet inmiddels wel dat de UV straling die de zon produceert niet al te best is voor onze huid. Sterker nog dit zonlicht kan zelfs huidkanker veroorzaken. Maar wist je dat ruim 80 procent van onze huidveroudering ontstaat door overmatige blootstelling aan de zon? Denk aan rimpels, pigmentvlekken en verminderde elasticiteit, allemaal gevolgen van dat lekkere zonnetje. Natuurlijk is het onmogelijk om altijd uit de zon te blijven, waarschijnlijk wil je dat ook niet want de zon heeft wel een zeer positieve werking op onze gemoedstoestand. Bescherm daarom je huid altijd met een zonnecrème. Kies een crème met een minimale factor 30. Gebruik de zonnecrème dagelijks, zeker als je veel buiten bent. Ook op de minder zonnige dagen kan de UV straling je huid bereiken en beschadigen.

2. Stop met roken en voorkom meeroken

Als je rookt, stop er dan direct mee als je jouw huid wil sparen. Roken is niet alleen schadelijk voor je longen en algehele gezondheid maar zorgt er ook voor dat je huid in een snel tempo verouderd. Wist je dat ook meeroken huidveroudering kan veroorzaken? De nicotine zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten samentrekken waardoor de doorbloeding vermindert en snellere veroudering kan optreden.

3. Gezonde voeding is goed voor je huid

Heb jij zelf een gevoelige huid, of kinderen die in de pubertijd zijn? Dan weet je ongetwijfeld dat de voeding die je nuttigt een reactie geeft op je huid. Dit kan een allergische reactie zijn, je krijgt vlekken of bultjes. Maar ook veelvuldig vet eten kan zorgen voor bijvoorbeeld puistjes. Nuttig jij gezonde voeding dan zal jouw huid daarvan mee profiteren. Je huid gaat als het ware stralen. Ook het drinken van veel water heeft een enorme positieve invloed op je huid. Water werkt zuiverend en je lichaam kan niet zonder. Voldoende vocht tot je nemen zorgt dus ook dat je huid goed gehydrateerd raakt.

4. Zorg dat je figuurlijk lekker in je vel zit dan gebeurd dit letterlijk ook

Door gezond eten en van voldoende beweging maar ook voldoende rust en ontspanning kom je figuurlijk lekker in je vel te zitten. Als jij je goed voelt, dan straalt je huid. Je hele lichaam heeft weldaad bij jouw welbevinden. Zorg dus gewoon goed voor jezelf dan verouderd je huid ook minder snel.

5. Onderga een profhilo behandeling

De laatste tip kan wat tegenstrijdig voelen omdat je een behandeling dient te ondergaan. Maar als je op tijd begint met een anti-aging therapie zoals bijvoorbeeld profhilo, dan blijft je huid jong en vitaal aanvoelen. Tijdens een profhilo behandeling worden er middels kleine injecties de werkzame stof hyaluronzuur in de juiste huidlaag gebracht. Deze huidlaag kan niet bereikt worden door het smeren van een crème. Door het hyaluronzuur verstrakt en verjongt de huid. Een profhilo behandeling is trouwens niet te vergelijken met andere injectables. Omdat deze unieke therapie is ontwikkeld om de huid te verjongen en niet om deze op te vullen. Een profhilo behandeling verbeterd de huidstructuur, de teint, hydratatie en uitstraling. Daarbij verstevigd deze therapie de huid waardoor een liftend effect ontstaat en gezichtslijnen worden verscherpt. Vaak wordt de profhilo behandeling toegepast op de hals, het gezicht, decolleté en handen. Het resultaat van zo’n profhilo behandeling is een significante huidverstrakking na 4 tot 8 weken.

Wat kost het om je huid langer jong te houden?

Het zal je vreemd in de oren klinken maar als je alle 5 de omschreven tips hierboven in acht neemt en uitvoert dan zal het je nagenoeg niets kosten om je huid langer jong te houden. Je bespaard namelijk geld door te stoppen met roken en door geen frisdranken te drinken maar puur water. Daarbij kost groente en fruit vele malen minder als een bezoek aan de friettent. Je kunt alle dure dagcrèmes achterwegen laten en voor een goedkopere zonnebrandcrème gaan. Door deze besparingen hou je geld over waardoor de profhilo kosten, de kosten van de profhilo behandeling dus geheel gedekt zijn! Een Huidverstrakking van de wangen en hals met Profhilo kost bijvoorbeeld ongeveer 300 euro. Wil jij meer informatie over de profhilo kosten of de behandeling op zich? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Kliniek Vrijdag.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *