5 Redenen waarom je een elektrische bakfiets zou moeten kopen

Elektrische bakfietsen zijn elektrische fietsen die speciaal ontworpen zijn om bagage, goederen, dieren en andere voorwerpen te vervoeren die normaal gesproken niet op een normale elektrische fiets zouden passen. Hun verlengde frame is uitstekend om grotere en zwaardere lasten te dragen, ook al hebben ze maar twee wielen! De krachtige maar compacte motor maakt het gemakkelijk om grote ladingen te vervoeren, waardoor de berijder van de rit kan genieten zonder zich in het zweet te werken en tegelijkertijd de reistijd te verkorten. Hier zijn 5 meer redenen waarom je zou moeten kiezen voor een e-cargo fiets.

1.Een elektrische bakfiets is flexibel inzetbaar

 

Een elektrische bakfiets is ideaal of volwassen passagier en zelfs twee kinderen te vervoeren. Dankzij de lange achterwiel kun je de bagagedrager gebruiken voor accessoires zoals zitjes of aanhangers te vervoeren. Elektrische bakfietsen kunnen een gewicht dragen tussen 130 kg en maar liefst 400 kg. Dat is zeker meer dan voldoende draagkracht voor niet alleen een peuter of twee, maar ook voor huisdieren!

2.Milieuvriendelijker

Een elektrische bakfiets is milieuvriendelijker dan een auto en kan helpen om verkeersopstoppingen en vervuiling te verminderen. Dit komt doordat er elektrische fietsen overwegend worden gebruikt door oudere mensen die anders de auto zouden gebruiken. Daarnaast kan een elektrische bakfiets ook bijdragen om lawaai en luchtverontreiniging in stedelijke gebieden te verlagen. Sterker nog, door een auto te vervangen voor een elektrische bakfiets, kan er maar liefst 5 ton kooldioxide per jaar worden bespaard! Tot slot, een elektrische bakfiets verbruikt slechts 5% van de materialen en energie die gebruikt worden om auto’s te maken. 

3.Een investering voor de lange termijn

 

Een elektrische bakfiets is een investering die zeer bruikbaar is voor de lange termijn, met minimale kosten. Een elektrische bakfiets kost niet alleen veel minder dan een auto, maar kent ook minder onderhouds- en reparatiekosten, gebruikt bijna geen brandstof en staat bekend om lagere verzekeringskosten. 

4.Het verbetert de lichamelijke en geestelijke gezondheid 

Fietsen is een uitstekende manier om jouw dagelijkse dosis aan cardio-oefeningen te volbrengen! , is geen nieuwe informatie. Niet alleen dat, maar fietsen helpt om de geest leeg te maken en beter te ontspannen. Met een elektrische bakfiets kun je namelijk genieten van het buitenleven en relaxen na een zware dag of week.

5.Elektrische bakfietsen helpen grote en kleine bedrijven

Steeds meer bedrijven maken gebruik van elektrische bakfietsen voor diverse werktaken. Er zijn zelfs grote koeriersbedrijven zoals PostNL begonnen met het gebruiken van elektrische bakfietsen om veilig pakjes af te leveren in de stad. Hierdoor zijn leveringen gemakkelijker en sneller geworden, waardoor meer tijd wordt bespaard en de winstgevendheid toeneemt.

 

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.