5 redenen om naar de sauna te gaan

5 redenen om naar de sauna te gaan

Steeds meer mensen gaan tegenwoordig naar de sauna. Uw vrienden en familie gaan allemaal en zijn hier razend enthousiast over. U twijfelt echter of een bezoek aan de sauna wel iets voor u is? Wij hebben 5 goede redenen om een bezoek aan de sauna toch zelf eens uit te proberen.

1. Helpt tegen de stress

Een sauna helpt tegen de stress. Veel mensen komen naar de sauna om te ontspannen en even tot rust te komen. Heeft u een drukke baan en maakt u lange dagen? Dan kan de sauna u helpen om te ontspannen. In de sauna word je mentaal rustig van. Daarnaast worden er gelukshormonen aangemaakt waardoor je altijd vrolijk naar buiten stapt.

2. Herstel van spieren

Niet alleen mentaal werkt de sauna ontspannend. Ook voor de spieren werkt het ontspannend. De sauna zorgt er namelijk voor de vermoeide spieren sneller kunnen herstellen. Dit is waarom er in een sportschool vaak een sauna aanwezig is.

3. Weerstand

Ook de weerstand van het lichaam wordt door de sauna verbeterd. Er worden meer witte bloedcellen aangemaakt. Witte bloedcellen zorgen ervoor dat je beter beschermd bent tegen ziektes. Ook de bloedsomloop wordt verbeterd waardoor het lichaam beter gaar reageren op warmte en kou. Een verbeterde bloedsomloop draagt weer bij aan het aanmaken van antistoffen. Deze antistoffen zorgen ervoor dat je minder snel verkouden bent.

4. Nachtrust

Een regelmatig bezoek aan de sauna draagt ook bij aan een betere nachtrust. Doordat zowel het lichaam als de geest meer ontspannen worden, kom je in een diepere slaap terecht. Een diepe slaap zorgt ervoor dat je uitgeruster wakker wordt. Vooral voor mensen die moeite hebben om in slaap te vallen, of vaak ’s nachts wakker worden is een saunabezoek aan te raden.

5. Huid en haar

De sauna zorgt er dus voor dat zowel mentaal als lichamelijk het lichaam ontspand en hersteld. Maar de sauna is ook goed voor de verzorging van huid en haar. Door het zweten in de sauna gaan de poriën van de huid openstaan. Met het zweten komt er niet alleen vocht naar buiten, maar ook andere afvalstoffen en talg komen door de huid naar buiten. Hierdoor krijg je een mooie stralende huid. Ook het haar profiteert hiervan. De hoofdhuid maakt namelijk een stof aan die het haar in goede conditie houd. Hierdoor krijg je mooier glanzender haar. Welke vrouw houdt hier nou niet van!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *