4 tips voor vrouwen die ook willen klussen in huis

De vrouwenemancipatie is al erg ver gevorderd anno 2022. Toch zijn er nog altijd van die rolverdelingen waar wij onze vraagtekens bij zetten. Maar stiekem worden deze nog in heel veel huishoudens toegepast. Een goed voorbeeld is het feit dat meestal de man de klusjes in en om het huis doet, terwijl de vrouw zich meer bezighoudt met het administratieve gedeelte. Gek eigenlijk, want waarom kan een vrouw geen gootsteen ontstoppen of een schilderijtje ophangen? Dit zijn dingen die iedereen kan leren en waarbij het echt niks uitmaakt of je een man of een vrouw bent. Bovendien is het ook belangrijk dat je als vrouw meer over klussen weet. Als je er ooit alleen voor staat, wil je niet voor iedere kleinigheid hulp inschakelen. 

Wil jij ook je eigen boontjes kunnen doppen op klusgebied? Maak dan gebruik van de volgende 4 tips voor vrouwen die ook willen klussen in huis. 

  1. Haal de juiste gereedschap en producten in huis 


Allereerst is het belangrijk dat je altijd een ‘EHBO-kit’ in huis hebt voor noodgevallen. Denk hierbij inderdaad aan een verstopte gootsteen of een lekkende kraan, maar ook aan een tafelpoot die plotseling scheef is komen te staan. Dingen waarbij er echt niet langer gewacht kan worden en waarbij je met een eenvoudige handeling al een heel groot deel kunt oplossen. Zorg er voor dat je in deze kit het meest essentiële gereedschap stopt. Denk in elk geval aan een hamer en schroevendraaier. 

Het kan ook geen kwaad om enkele producten van HG in huis te halen. Deze kunnen bijvoorbeeld helpen bij problemen met het koffiezetapparaat, de vaatwasser of bij een verstopte gootsteen. 

  1. Bekijk YouTube filmpjes 


Het zal je nog verbazen hoeveel er gewoon online te vinden is. Ga je voor het eerst een bepaalde klus uitvoeren? Check dan eerst een aantal YouTube filmpjes. Hierbij wordt vaak stap voor stap uitgelegd hoe je het moet aanpakken. Een kind kan de was doen! Vanwege het visuele aspect wordt het een stuk gemakkelijker om iedere stap nauwkeurig op te volgen. Wel is het natuurlijk noodzakelijk dat je dan ook al het juiste gereedschap paraat hebt. 

  1. Boeken lezen 


Ben je minder van het kijken naar filmpjes en wil je juist je algemene kennis verbeteren? Ga dan eens naar de bibliotheek en leen enkele klusboeken. Er zijn heel veel verschillende boeken waarbij je de basiskneepjes van het vak leert. Dit zijn dé dingen die je eigenlijk voor iedere klus wel kunt gebruiken. 

  1. Vraag advies in de bouwmarkt 

 

Heb je echt geen idee wat je nodig hebt voor een bepaalde klus of hoe je precies te werk moet gaan? Maak dan gebruik van de vakmensen in de bouwmarkt. De vaste medewerkers hier weten vaak alles over klussen en hebben ruime ervaring met het vinden van het juiste gereedschap en andere spullen om de klus te klaren. Schroom je dan ook zeker niet om hun hulp in te schakelen. Daar zijn ze voor. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *